Bakst, Dessert, Kake

Cupmuffins med sjokolade og appelsin

Jeg har forsøkt å finne ut forskjellen på muffin og cupcake, og er kommet fram til dette: cupkakes har pynt, muffins har ikke. Dette er egentlig en oppskrift på “chocolate chip muffins”, men så bestemte jeg for å legge til appelsinskall og litt godsaker på toppen. Resultatet blir… “cupmuffins”… kanskje? Det er likvel én ting det er lite tvil om: dette er søtt, søtt, søtt…

cupmuffin_1

Cupmuffins med sjokolade, appelsin og ostekrem

(12 medium store muffinsformer)
110 g smeltet, avkjølt smør
2 store, romtempererte egg
2,5 dl melk/fløte
1,5 ts vanilje essens
250 g hvetemel
135 g sukker
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
170 g chocolate chips, semi-sweet
1 ss revet appelsinskall

Ostekrem
200 g philadelphia naturell
100 g romtemperert smør
ca 200 g melis
1 ss bakekakao

Pisk sammen egg, melk/fløte og vanilje essens i en bolle.

I en annen bolle blandes mel, sukker, bakepulver og salt. Bland i sjokoladebitene. Vend forsiktig inn smeltet smør og eggeblandingen i det tørre. Ikke rør for mye. Bland til slutt i revet appelsinskall.

Fordel røren i 12 former. Stekes midt i ovnen på 190 grader i 18-20 minutter. Stikk med en bakepinne for å være sikker på at kakene er gjennomstekte.

Ostekremen: rør sammen ost og smør. Tilsett melis og kakaopulver og rør til en myk, deilig krem. Smøres på avkjølte cupmuffins. Pynt med kakestrøssel, revet sjokolade, eller som jeg gjorde: med minimarshmellows og chocolate chips. Så er det bare å lene seg tilbake og kjenne at sukkeret tar over kontrollen…

cupmuffin_2

Oppskriften på “chocolate chip muffins” kommer fra www.joyofbaking.com

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.