Bulgursalat med halloumi
Kjøttfri mandag, Salat, Tilbehør

Bulgursalat med halloumi

Det er med salater som det er med konfektbiter uten bruksanvisning: du vet aldri helt hva du ender opp med. Jeg skal innrømme at det kanskje er et særdeles tynt sammenligningsgrunnlag, men jeg ville så veldig gjerne finne et fellestrekk mellom salat og sjokolade…

Bulgursalat med halloumi

Poenget mitt er, bortsett fra at salat og sjokolade burde ha mer til felles, at selv om jeg følger en oppskrift ender jeg sjelden opp med samme salat to ganger. Det hindrer meg likevel ikke å gjøre en iherdig innsats når jeg først føler jeg er inne på noe. Som med denne godbiten av en bulgursalat. Den startet som en helt vanlig “jeg-tager-hva-jeg-haver-i-skapet-salat” til en av sommerens grillfester, men resultatet begeistret i langt større grad enn forventet. Dermed prøver jeg meg på en slags oppskrift slik at suksessen kanskje kan gjentas på et senere tidspunkt.

Men jeg må advare: oppskriften inneholder dessverre ikke sjokolade…

Bulgursalat med halloumi (1 porsjon)

0,5 ss olivenolje
0,5 dl bulgur
1 dl grønnsakskraft/-buljong
3 skiver halloumi
0,25 aubergine, i skiver
0,25 rød smakspaprika (eller vanlig), i små terninger
5-7 sukkererter, finsnittet
0,25 bok kikerter
1 lite fedd hvitløk, finhakket
1 ss mynteblader, finhakket
1 ss bladpersille, finhakket
En liten skvis limesaft

Varm opp olje i en kasserolle på medium sterk varme og tilsett bulgur. La dette surre 2-3 minutter under omrøring. Hell på kraften, skru opp varmen og la alt koke opp. Senk temperaturen og la bulguren småputre til den er ferdig (ca 20 minutter). Rør om i den ferdigkokte bulguren og la den avkjøles i kasserollen, uten lokk.

Mens bulguren koker: Skjær auberginen i skiver (ca 0,5 cm tykke) og dryss salt på begge sidene. La dette ligge like lenge som bulguren koker. Tørk godt av aubergineskivene før de stekes på begge sider i grillpanne, eller vanlig stekepanne. Sett til side og skjær i terninger når de er avkjølt.

Stek skivene med halloumi på begge sider i samme panne som auberginen. Osten er ferdig stekt når den er gjennomvarm og har fått fin gylden stekefarge.

bulgursalat med grillet aubergine

Kutt og hakk resten av ingrediensene og bland alt (bortsett fra skivene med halloumi) i en salatbolle. Smak til salaten med en skvis limesaft og litt nykvernet pepper om nødvendig, og server med stekt halloumi på toppen.

Hvis du ønsker kan de stekte osteskivene kuttes i terninger og blandes sammen med resten av salaten. Det passer godt hvis du skal lage mye salat som mange skal forsyne seg av. Salaten funker utmerket godt uten halloumi også.

Bulgursalaten kan nytes på egenhånd som kjøttfritt alternativ til lunsj eller som lett sommermiddag. Den kan også serveres som digg tilbehør til grillmat, stekt kylling eller fet fisk.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.