Bakst

Heges knekkebrød

Dette er deilige sprø, knasende knekkebrød som kan brukes til alt: frokost, lunsj, middag, kvelds, snacks, ost og kjeks eller med litt deilig hjemmelaget pesto på. Mmmmm…. Jeg baker disse opp til 4 ganger i måneden. De er skikkelig avhengighetsdannende og holder godt i en tørr boks.

Jeg tviler sterkt på at det er Hege som er opphavet til denne oppskriften, men siden jeg fikk den av henne så er det det den heter i min oppskriftsbok. Tranebærene og gresskarfrøene har jeg lagt til selv.

ingredienser til hjemmelaget knekkebrød

Hjemmelaget knekkebrød

Til 4 brett/ca 48 knekkebrød:

2 dl grov sammalt hvete
2 dl lettkokte havregryn
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø/gresskarfrø (Velg én eller begge. Samlet mengde: 2 dl)
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
40 g tørkede tranebær, hakket
2-3 ts salt
6,5-7 dl vann

Bland det tørrre godt sammen. Tilsett vann og bland godt. La deigen stå ca. 15 minutter slik at vannet trekker godt inn.

Del deigen i 4. Du kan godt steke knekkebrødene på både 2 og 3 brett men jeg synes de er lettere å få sprø når jeg fordeler deigen på 4 brett.

Bruk slikkepott og spre deigen tynt utover brettet. Husk bakepapir, ellers blir de vanskelige å få av. Har du mange brett kan alle brettene stekes samtidig på 160-180 grader i varmluftsovn. Her må man prøve seg litt fram med egen ovn.

Slipp ut dampen hvert 10. minutt for sprøest mulig resultat. Etter 20 minutter kan du ta brettene ut og dele opp knekkebrødene med en pizzakutter eller kniv. Du behøver ikke skjære helt gjennom, det holder å lage “spor”.

Sett brettene tilbake og stek ytterligere 20 minutter. Knekkebrødene skal stekes i totalt ca. 40 minutter.

Avkjøles på rist og oppbevares tørt.

hjemmelagde knekkebrød

6 Comments

  1. Hehe, nei det kan nok stemme at ikke jeg er opphavet til denne oppskriften… God idé med tranebær og gresskarfrø. Sunne knekkbrø som dessverre uspiseliggjør min tidligere favoritt havreknekk;)
    Kjempefin blogg – gratulerer!

  2. Jeg prøver! Men tidligere har jeg alltid slitt med at alt bakepapiret henger igjen slik at jeg må bruke en evighet på å plukke av. Har du noen triks?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.