Nærbilde av indisk kyllingsuppe
Middag, Suppe, Tordenskjolds suppekjøkken

Trines indiske kyllingsuppe

Det er omtrent tre år siden jeg for første gang hørte ordet “matblogg”. Nærmere bestemt “TRINEs MATBLOGG”. Inger May på kontoret bedyret at hun var inne på den nettsiden omtrent daglig, og mente jeg burde ta en kikk på noen av hennes favoritter. Jeg oppdaget straks at Trine var en dame jeg kunne like. Trine presenterte deilige retter, spennende smakskombinasjoner og fristende bilder. Alt pakket inn i en lun personlig tone som kunne overbevise hvem som helst om at de også kunne lage dette på sitt eget kjøkken. En enkel og genial oppskrift på suksess.

oppslag fra kokeboken Trines Mat
TRINEs MATBLOGG er blitt Trines Mat – en lekker og fristende kokebok
FOTO: fra kokeboken til Trine Sandberg

Nå er TRINEs MATBLOGG blitt analog, og en kokeboksuksess uten like. Trines favorittoppskrifter ligger på bestselgelister over hele landet, nye opplag er bestilt, og radio, TV og aviser har kastet seg over den skjønne juristen som er så glad i lage mat. For det er det hun er, Trine: En aldeles herlig, litt beskjeden statsansatt, som tilfeldigvis også sprer sin matglede til en halv million nordmenn – hver måned!

indisk kyllingsuppe

Da jeg skulle bestemme meg for suppe til Suppekjøkkenet mitt denne måneden, hadde jeg nettopp vært på boklanseringen for Trines kokebok. Derfor ble det veldig naturlig å velge en av Trines favoritter. Jeg har tillatt meg å endre litt på fremgangsmåten, men smakene er det samme: spenstig karri og chili sammen med syrlig eple og varmende ingefær. Et skikkelig fyrverkeri av en suppe!

Trines indiske kyllingsuppe (1 porsjon)

0,5-1 ss solsikkeolje
1 fedd hvitløk, finhakket
0,5 gul løk (medium stor), finhakket
2 cm rød chili, finhakket og uten frø
0,5 ss fersk ingefær, revet (evt. o,5 ts ingefærpulver)
1 ts karripulver
1 stor gulrot, i tynne skiver
0,5-1 grønt eple, skrelt og skåret i biter
ca 3 dl kyllingkraft
1 kyllingfilet, i terninger
0,5-1 dl kokosmelk
Salt
ca 1 ss frisk koriander, finhakket

Start med å skrelle, kutte og klargjøre alle ingrediensene. Varm opp oljen i en gryte på middels varme. Ha i finhakket hvitløk, løk, chili og ingefær og la det surre til løken er blank og myk. Tilsett karripulveret og halvparten av gulrotskivene og eplebitene. Rør om og surr videre i ca et minutt. Hell over kyllingkraften, kok opp og la alt putre til gulrotskivene er møre.

Bruk en stavmikser til å kjøre suppa jevn. Tilsett resten av gulrotskivene, eplebitene og kyllingterninger (bite size). Kok opp igjen, skru ned varmen , og la alt putre ca 5 minutter til kyllingbitene er gjennomkokte. Hell over kokosmelken, rør om og gi suppen et raskt oppkok. Smak til med salt om nødvendig. Server med frisk koriander på toppen og ferskt brød (eller hjemmebakt nanbrød om du har tid…)

Indisk kyllingsuppe a la Trine

Har du ikke vært innom Trines blogg, så er den verd et besøk eller fem. Og liker du flotte kokebøker, kan jeg virkelig anbefale “Trines Mat”. Den er minst like fristende og inspirerende som bloggen. Boken er full av delikate bilder (selvsagt tatt av Trine), varierte ukesmenyer, pizzafavoritter, venninnemat, familiemiddager, sommerfavoritter, romantiske måltider, sesongforslag og kakeoppskrifter. 270 sider med ren matglede :-)

2 Comments

  1. Utrolig god suppe! Takker for inspirasjon :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.