To bilder av sjokoladebiscotti
Bakst

Black & white biscotti

Mens noen drømmer om biffer så møre at de kan tygges med øyelokkene, drømmer jeg om harde småkaker som setter plombene på alvorlig prøve. Jeg kan rett og slett ikke motstå den stadig tilbakevendende trangen til å bake og spise biscotti. De italienske herlighetene passer like godt til 14-kaffen på jobb som til 02-kaffen på natta, den med noe ekstra godt i, som du allerede har drukket fem av og som du absolutt ikke kommer til å få sove av…

To bilder av sjokoladebiscotti

Biscottibaking er en finfin helgeaktivitet (hvis du da ikke har drukket masse “kaffe” på natten). Det tar ikke all verdens av tid, og så kan man nyte “fruktene” langt ut i uken. Denne varianten er med 3 forskjellige sjokoladesmaker, samt et lite hint av sitrus.

Black & white biscotti (ca 40 stk.)
3 store egg (ca 170 g)
0,5 ts salt
200 g hvitt sukker
1 ts vaniljeekstrakt
Revet skall av en appelsin (kan sløyfes)
1 ts bakepulver
100 g havregryn
300-320 g hvetemel, siktet
2 ss kakaopulver (gjerne Valrhona)
50 g pistasjnøtter, grovt hakket
30 g white chocolate chips, eller hakket hvit sjokolade
30 g melkesjokoladepletter, eller hakket melkesjokolade

Sett ovnen på 175 grader. Ha eggene og litt salt i en blandebolle og pisk luftig. Pisk inn sukker. Tilsett vaniljeekstrakt og revet appelsinskall. Rør inn bakepulver og havregryn. Elt til slutt inn siktet hvetemel, men hold litt igjen. Fordel deigen i to boller. Tilsett kakao, hvit sjokolade og halvparten av nøttene i den ene deigen, og elt til den blir fast og mulig å forme på kjøkkenbenken. Tilsett melkesjokolade og resten av nøttene i den andre deigen, og elt sammen på samme måte som den første. Tilsett mer mel om nødvendig for å få deigen fast.

bsicotti på stekebratt, sett ovenfra

Del de to deigene i to emner hver. Trill hvert emne til en lang pølse som legges på bakepapirkledd stekebrett. Press pølsene litt ned med håndbaken. Ønsket høyde er ca 2 cm. Ønsket bredde er ca 4-5 cm. Stek midt i ovnen i ca 35 minutter til overflaten har fått en gylden farge. Bruk en skarp kniv og skjær ca 1 cm tykke skiver på skrå. Dette må gjøres med en gang de kommer ut av ovnen. La biscottiene avkjøles helt før de legges i kakebokser eller pakkes inn for å gi bort i vertinnegave, venninnegave, kollegagave osv…

4 Comments

  1. Å, det så godt ut! Jeg også elsker biscotti og lager det hver jul!

  2. Elsker pistasj og grønnfarge, så disse skal definitivt testes ut ;)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.