bilde av kantarellrisotto
Middag

Kantarellrisotto

Nå som høstmørket sakte men sikkert fortrenger den florlette sommergarderoben til fordel for den forhatte allværsjakka, er det på tide med “comfort food”. Litt for trøstens skyld, siden jeg ikke er så veldig glad i mørketid, men mest for komfortens del. Trekke på de mest slafsete treningsbuksene, krype opp i favoritthjørnet i sofaen, sette på favorittserien på Netflix og nyte en tallerken mild og myk kantarellrisotto. Og kanskje et glass vin… Ja, da ser ikke høsten så mørk ut likevel!

bilde av kantarellrisotto

Kantarellrisotto (1 porsjon)

25 g smør
0,5 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
75 g risottoris
0,5 ss hvitvinseddik
1 ss vann
Revet skall av o,5 sitron
3 dl grønnsakskraft
25 g parmesan, revet

75 g kantareller
15 g smør
Nykvernet pepper
1 ss frisk basilikum, grovt hakket

Bruk en vid gryte eller stekepanne til risottoen. Smelt litt av smøret og stek løk og hvitløk blank og myk på middels sterk varme. Vend risen inn i løkblandingen. Ha i hvitvinseddik, vann og sitronskall og rør om til væsken er absorbert.

Hell en liten øse med kraft over risen. Rør om hele tiden til kraften har trukket inn i risen. Spe på under stadig omrøring, litt og litt kraft av gangen. Etter 15-18 minutter nærmer risen seg perfeksjon. Den skal være myk på utsiden men ha en litt fastere kjerne. Er det ikke mer kraft igjen, bruk vann til å spe videre til risen er klar.

tallerken med kantarellrisotto

Børst og rens kantarellene hvis de skitne. Når det er ca 5 minutter til risottoen er klar, smelt en klatt smør i en varm stekepanne. Tilsett kantarellene og krydre godt med nykvernet pepper. Stek soppen til den har fått fin stekefarge, og eventuell væske er kokt inn igjen.

Vend resten av smøret i risottoen sammen med parmesanosten og rør godt til smøret har smeltet. Tilsett hakket basilikum og skekte kantareller, rør forsiktig om og server umiddelbart med et lite dryss revet parmesan på toppen.

TIPS: Pass på at kraften/buljongen du bruker ikke er for salt. Smør og parmesanost sørger for nok salt.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.