bilde av laksetallerken ovenfra
Middag, Saus, Sjømat

Laks med kald safransaus

Jeg er på ingen måte en moteslave, men jeg har en velutviklet dille på sko, vesker, smykker og skjerf. Det er ikke Imelda Marcos-nivå, men jeg har en grei liten samling til forfengeligheten min… Med det rette tilbehøret kan selvtilliten få seg en liten boost og verden smiler litt bredere – så enkel kan jeg være… Ikke overraskende gjelder det samme når det kommer til mat, og når det kommer til fisk er det alfa og omega. Ta denne laksefileten for eksempel. Alene er den hverdagslig og like spennende som en striesekk. Men når den blir kledd opp med søt og mild avokadosalat og sterk safransaus blir det plutselig en “head turner” av en middag. Vi snakker skikkelig Va Va Voom!

bilde av laksetallerken ovenfra

Stekt laks med kald safransaus og avokadosalat (1 porsjon)
Safransaus
1 fedd hvitløk
1 liten klype safrantråder
2 ss lettrømme
0,5-1 ts sitronsaft
1 liten klype sukker
Nykvernet pepper

Avokadosalat
1 avokado, i biter
0,5 mango, i biter
30 g fennikel, i biter
15 g rød smakspaprika, i biter
Sitronsaft

1 laksefilet, med skinn (125-150 g)
1 ts smør
Salt og pepper

to bilder av laks med safransaus

Start med sausen. Skrell hvitløksfeddet ved å «knuse» det lett med håndbaken eller bredsiden på en kniv. Fjern gjerne stilkfestet, og eventuelle spirer. Legg hvitløken og safrantrådene i en morter og knus godt. Tilsett rømmen og rør videre med pestilen. Smak til med sitronsaft, sukker og pepper. Sett til side.

Kutt avocado, mango, fennikel og paprika i ca like store biter. Bland alt sammen i en bolle eller skål, og press over litt sitronsaft for å forhindre misfarging på avokadoen.

Smelt smøret i en stekepanne på middels sterk varme. Tørk laksefileten med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper. Legg fileten i den varme panna med skinnsiden opp. La laksen steke 2-3 minutter før den snus med skinnsiden ned. Stek videre i 2-3 minutter.
Legg laksefileten på avokadosalaten og topp med safransaus. Det er rett og slett et lite stykke magi…

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.