kyllingform ovenfra
Middag

Kyllingform med tomatsaus og kikerter

Jeg har to livslange følgesvenner: Prokrastinering og Skippertak. Disse to har fulgt meg i tykt og tynt fra barndommens roterom, gjennom studietidens lesevegring, til dagens aversjon mot huslige gjøremål. Prokrastinering er den slitsomme typen som sørger for at jeg utsetter kjedelige gjøremål jeg kan gjøre i dag til imorgen, dagen etter det, eller neste uke. Heldigvis kommer Skippertak innom av og til og hjelper til med å rydde opp. Slik hederlig oppførsel fortjener belønning.

kyllingform ovenfra

Denne kyllingformen tar ca 15 minutter i forberedelser, og skal så stå å godgjøre seg i ovnen 45-50 minutter. Det er akkurat nok tid til å støvsuge leiligheten, rydde vekk klesvasken, betale regninger, arkivere papirkaoset, og ordne alt det andre jeg har utsatt altfor lenge…

Kyllingform med tomatsaus og kikerter (1 porsjon)

2 små fedd hvitløk, finhakket
0,5 gul løk, finhakket
1 ss god olivenolje
1 ts paprikapulver
2 dl tomat passata (tomatsaus på boks), eller vanlige hermetiske tomater
125 g kikerter, hermetiske
1-2 ts akasiehonning (eller sukker)
Salt og nykvernet pepper
1 kyllinglår, uten skinn, delt i to
2 kyllingvinger, uten skinn
1 ss smør
1 middels stor potet, skrelt og delt i biter
3 skiver sitron
1 ss fersk basilikum, grovt hakket

to bilder av kylling i form

Varm oljen i en tykkbunnet gryte på middels sterk varme. Surr finhakket hvitløk og løk sammen med paprikapulveret til løken er myk. Tilsett tomatsaus, kikerter og honning. Rør om og kok opp. La sausen putre på svak varme til kyllingen er klar. Smak til med salt og pepper

Tørk kyllinglår og vinger godt med kjøkkenpapir, og fjern skinnet. Del låret i to ved leddet. Krydre den ene siden anv lår og vinger godt med nykvernet pepper og litt salt. Smelt smøret i en stekepanne på ganske høy varme, og legg i kyllingen med den krydrede siden ned. Krydre den andre siden også med salt og pepper. Stek ca 2 minutter på hver side.

Ha tomatsausen over i en ildfast form. Legg kyllingen på sausen, og dytt biter av rå poteter ned mellom kylling og saus. Legg sitronskivene på kyllingbitene, og avslutt med et lite dryss basilikum. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter. Ta av folien og stek videre i 15-20 minutter til potetene er møre. Server med en gang.

nærbilde av kylling i tomatsaus

Variasjonstips: For en mer eksotisk smak bytt ut basilikum med fersk koriander, og tilsett 0,5 ts malt kanel i tomatsausen.

6 Comments

 1. Hei!

  Bra oppskrift, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

  Hilsen Magne i VG

 2. Visste ikke at vi vanket i samme omgangskrets, AC;)

 3. Har også oppskrift på en annen helt fantastisk kyllingform! 1 pk creme fraiche, 1 pk rømme, 4 kyllingfileter, brokkoli, revet ost, 1 pk bacon og tomater.
  Hell creme fraice og rømme i en ildfast form.
  stek kyllingen så den blir nesten gjennomstekt, hell i den ildfaste formen. Bacon må stekes ordentlig, så skjæres opp i biter (eventuelt skjære i biter før steking) ,så opp i forma med det!
  Så skjære opp brokkoli og hell over i formen, så tar man ønsket mengde med revet ost over. så skjærer man opp tomat i skiver og legger over. settes i ovnen på 225 grader til osten er smelta( max 30 min :) ) servere med ris. HELT FANTASTISK!
  men så syne jeg alt som har med kylling å gjøre er fantastisk da :p må prøve ut oppskrifta du har lagt ut her også, ble sulten av å se på det :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.