pepperkakebiscotti
Bakst, Småkaker

Pepperkakebiscotti med mandler

Fra 2010 til 2013 la jeg ut intet mindre enn fem oppskrifter (!) på biscotti. Noe sier meg at jeg var bittelitt “obsessed” med de italienske godbitene der en periode. Men hvis du er like glad i vidunderlig tørre småkaker som jeg er, så forstår du fascinasjonen min. Det roet seg heldigvis ned – helt til pepperkakebiscotti plutselig dukket opp på julekakehimmelen…

pepperkakebiscotti

Denne oppskriften har jeg fått fra en italiensk kokk som jeg har samarbeidet med gjennom jobb. De klassiske pepperkakekrydderne som kanel, ingefær, nellik og kardemomme har jeg lagt til selv – da blir mandelkakene litt mer julete, lissom.

Og i tilfelle du vil bake biscotti med andre smaker, hva med: Sjokoladebiscotti med oliven? Stjernebiscotti med stjerneanis? Biscotti med mandler og fiken? Eller biscotti med tre forskjellige sjokolader? Valget er ditt, men biscotti til jul bør det bli uansett ;-)

Pepperkakebiscotti med mandler

150 g sukker
3 egg (ca 150-170 g)
0.25 ts salt
330 g siktet hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel
2 ts ingefær
1 ts nellik
1 ts kardemomme
80 g kaldt smør, i terninger
150 g mandler, grovhakket
Melis til utbaking

Sett ovnen på 170 grader og legg bakepapir klar på stekebrettet. Bland sammen sukker, egg og salt på lav hastighet i kjøkkenmaskinen. Du skal ikke lage eggedosis, kun mikse det sammen.

Sikt hvetemel, bakepulver og krydder sammen i en annen bolle. Del smøret i terninger og bruk fingrene til å smuldre inn i melblandingen til du får en sandaktig konsistens.

Bland det tørre sammen med egg og sukker mens maskinen går på lav til middels hastighet og fortsett å kjøre til deigen er samlet og ganske klissete. Grovhakk mandlene og fordel godt inn i deigen.

Dryss godt med melis på kjøkkenbenken og på hendene. Del deigen i 3 emner og trill 2-3 cm tykke pølser. Legg pølsene over på stekebrettet og press forsiktig ned med håndbaken til ca 3-5 cm brede emner.

Sett brettet midt i ovnen og stek i 30 minutter. Ta brettet ut av ovnen og avkjøl i ca. 5 minutter. I mellomtiden senkes temperaturen på ovnen til 150 grader.

Skjær kjeksemnene i 1-2 cm tykke skiver med en skarp kniv. Legg pepperkakebiscottiene flatt på stekebrettet og stek midt i ovnen i 15 minutter. Snu kjeksene og stek videre i 25 til 30 minutter, til de er helt tørre. Avkjøl på rist og oppbevar tørt i en tett kakeboks.

biscotti med pepperkakekrydder

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.