Bakst, Kake, Småkaker

Biscotti med mandler og fikener

Jeg har sjelden søthunger, og det hender faktisk at jeg sier” nei takk” til både kaker og sjokolade (helt sant, bare spør hun jeg deler kontor med)! Byr du meg derimot på knusktørre, knasende kjeks – da er jeg der med én gang. Jeg slekter nok bittelitt på morfar, som i en alder av 93 fremdeles ikke kan få kjeksene harde nok.

Det er skremmende lenge siden sist jeg lagde biscotti, men plutselig ble jeg veldig fysen på disse tørre, italienske godsakene igjen. Denne gangen ble det med fikener, siden jeg hamstret litt vel mye da jeg lagde fikenmarmelade

Biscotti med mandler og fikener (ca 40 stk)

200 gram mandler, grovhakket
4 eggeplommer
3 eggehviter
225 gram sukker
1 ts vaniljekstrakt, eller frø fra en vaniljestang
1 klype salt
skallet av 1 sitron
100 gram tørkede fikener, grovhakket
ca 420-450 gram hvetemel
1,5 ts bakepulver

Mandlene ristes raskt i varm panne, avkjøles, og grovhakkes .

Pisk eggeplommer, sukker og vanilje til tykk eggedosis. Eggehvitene og salt stivpiskes. Vend eggehviten forsiktig inn i eggedosisen. Ha i revet sitronskall, grovhakkede fikener og de avkjølte mandlene. Sikt i bakepulver og ca 400 g hvetemel og elt sammen. Tilsett mer mel til deigen er smidig og fast.

biscotti med fiken

Del deigen i 3. Trill hvert emne til en lang pølse som du så presser litt ned. Ønsket høyde er ca 2 cm. Ønsket bredde er ca 5/6 cm. Stek på 175 grader i ca 30-35 minutter til overflaten har fått en gylden farge. Bruk en skarp kniv og skjær ca 1 cm tykke skiver, på skrå. Dette må gjøres med en gang de kommer ut av ovnen.

I teorien kan det nå ikke være behov for mer steking, men det går an å sette brettet inn i ytterligere 10 minutter for å være helt sikker på at biscottiene blir helt knusktørre.

Nyt med noe godt i glasset, eller en god kopp kaffe.

TIPS: Jeg liker at det er store mandelbiter og hakker nesten ikke i det hele tatt. Da er det desto viktigere at kniven du bruker til å skive de ferdigstekte biscottipølsene er sylskarp.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.