Den store bolledagen er over oss igjen – Fastelavnssøndag! Den markerer overgangen fra vinter til vår og DET liker jeg spesielt godt. Hvordan boller til fastelavns ble en del av den tradisjonen er jeg mer usikker på…
Nederst i innlegget finner du en oppskrift på tradisjonelle fastelavnsboller fra min gode venn og bloggkollega Hobbykokken (Olav), som virkelig har gjort seg flid i gjærbaksten.
Men siden jeg lider av den kjente jeg er ikke så glad i krem-syken foreslår jeg først noen velsmakende alternativer uten krem til søndagens bollebonanza. Håper du finner noe som frister!
Bollebonanza uten krem!
![sjokoladeboller a la Drømmeplassen](https://i0.wp.com/www.enestaaendemat.no/wp-content/uploads/2013/02/drommeboller_1.jpg?resize=500%2C333&ssl=1)
Drømmeboller fylt med smeltet sjokolade er absolutt ikke er dårlig alternativ til bolle festen på Fastelavns.
![kanelsnurr_2 kanelsnurr](https://i0.wp.com/www.enestaaendemat.no/wp-content/uploads//2011/03/kanelsnurr_2.jpg?resize=500%2C500&ssl=1)
Ganske tidlig presenterte jeg Kanel-i-snurrane som et velsmakende alternativ til kremboller. De er fremdeles nr. 1 for meg.
![brioche_stekt brioche](https://i0.wp.com/www.enestaaendemat.no/wp-content/uploads//2011/03/brioche_stekt.jpg?resize=500%2C500&ssl=1)
Brioche er en fransk skapning som man skal være veldig forsiktig med. Her kan det oppstå tendenser til avhengighet. Les oppskriften på eget ansvar.
![cranberry_boller_1 boller med tranebær](https://i0.wp.com/www.enestaaendemat.no/wp-content/uploads//2011/07/cranberry_boller_1.jpg?resize=500%2C500&ssl=1)
Med eller uten? Jeg er helt klart MED! Med rosiner, med daimkuler, med sjokoladebiter, med tranebær… Her er et eksperiment med rosiner OG tranebær.
I tillegg til alt dette har Opplysningskontoret for Brød og Korn enda flere spennende oppskrifter på boller. Her skal det nemlig ikke mangle på inspirasjon.
Klassiske fastelavnsboller med krem
Som lovet: Oppskrift på Hobbykokkens utrolige Fastelavnsboller de luxe er for de som vil ha det litt mer tradisjonelt. Jeg skal innrømme at ser sabla gode ut!
![olav_hk_boller fastelavnsboller fra Hobbykokken](https://i0.wp.com/www.enestaaendemat.no/wp-content/uploads//2012/02/olav_hk_boller.jpg?resize=500%2C500&ssl=1)
Happy baking!
Jeg så briochene i fvn på lørdag! De må jeg prøve meg på en gang :-D
Så gøy at du fikk de med deg i avisen! De er absolutt å anbefale ;-)