sjokoladeboller a la Drømmeplassen
Gjærbakst

Boller til fastelavns

Den store bolledagen er over oss igjen – Fastelavnssøndag! Den markerer overgangen fra vinter til vår og DET liker jeg spesielt godt. Hvordan boller til fastelavns ble en del av den tradisjonen er jeg mer usikker på…

Nederst i innlegget finner du en oppskrift på tradisjonelle fastelavnsboller fra min gode venn og bloggkollega Hobbykokken (Olav), som virkelig har gjort seg flid i gjærbaksten.

Men siden jeg lider av den kjente jeg er ikke så glad i krem-syken foreslår jeg først noen velsmakende alternativer uten krem til søndagens bollebonanza. Håper du finner noe som frister!

Bollebonanza uten krem!

sjokoladeboller a la Drømmeplassen
Luftige boller fylt med melkesjokolade… Sikle, sikle

Drømmeboller fylt med smeltet sjokolade er absolutt ikke er dårlig alternativ til bolle festen på Fastelavns.

kanelsnurr
Kanelsnurrer – min absolutte favoritt

Ganske tidlig presenterte jeg Kanel-i-snurrane som et velsmakende alternativ til kremboller. De er fremdeles nr. 1 for meg.

brioche
Brioche – djevelens bakverk

Brioche er en fransk skapning som man skal være veldig forsiktig med. Her kan det oppstå tendenser til avhengighet. Les oppskriften på eget ansvar.

boller med tranebær
Tranebærboller :-)

Med eller uten? Jeg er helt klart MED! Med rosiner, med daimkuler, med sjokoladebiter, med tranebær… Her er et eksperiment med rosiner OG tranebær.

I tillegg til alt dette har Opplysningskontoret for Brød og Korn enda flere spennende oppskrifter på boller. Her skal det nemlig ikke mangle på inspirasjon.

Klassiske fastelavnsboller med krem

Som lovet: Oppskrift på Hobbykokkens utrolige Fastelavnsboller de luxe er for de som vil ha det litt mer tradisjonelt. Jeg skal innrømme at ser sabla gode ut!

fastelavnsboller fra Hobbykokken
Fastelavnsboller de luxe (Foto: www.hobbykokken.no)

Happy baking!

Tags

2 Comments

  1. Jeg så briochene i fvn på lørdag! De må jeg prøve meg på en gang :-D

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.