sjokoladeboller a la Drømmeplassen
Gjærbakst

Drømmeboller – boller med sjokolade

Det hender jeg drømmer om nystekte boller, men det er ikke derfor jeg har kalt disse bollene for “Drømmeboller”. I Kristiansand finnes det nemlig et sted som heter Drømmeplassen. Det er et bakeri hvor duften av nystekte bakervarer siver ut hver dag – og det er en liten seier hver gang jeg makter gå forbi uten å kjøpe noe…

drommeboller_1

For noen år siden hadde Drømmeplassen de mest fantastiske sjokoladebollene jeg noen sinne har smakt. Det som var så spesielt var det at all sjokoladen var samlet i midten – en myk og mørk kjerne som bare ventet på å bli oppdaget. Sørgelig nok har de sluttet å lage bollene “mine”, så jeg har måttet gå til det drastiske skritt å lage de selv. Ulempen med det er at før kjøpte jeg kun én bolle av gangen – nå står det 10 mektige fristelser å roper på meg fra kjøkkenbenken.

Drømmeboller med sjokolade (10 stk.)

500 g hvetemel
2,5 dl lettmelk (evt. helmelk)
75 g sukker
7 g salt
4 g malt kardemomme
1 egg
25 g fersk gjær
75 g kaldt smør i terninger
ca 180 g Freia melkesjokolade
Egg til pensling

Ha alle ingrediensene bortsett fra smør og rosiner i en eltebolle. Elt i ca 15 minutter til deigen slipper bollen. Tilsett smør i terninger og elt i ytterligere 15 minutter. Dekk med bollen med plastfolie og la deigen heve i ca 1,5 time.

Del deigen i emner på ca 100 g hver. Form bollene og trykk dem flate. Legg 2 biter melkesjokolade (15-20 g) midt på bolleemnet og pakk sjokoladen inn i deigen. Legg bollene med sømmen ned på stekebrett dekket med bakepapir. Dekk brettet med plast og la bollene heve til dobbel størrelse. Pensle med sammenvispet egg og stek i ca 15 minutter på 180 grader.

drommeboller_2

La bollene avkjøles litt på rist før du setter tennane i en myk og deilig drømmebolle…

TIPS: Siden sjokoladen stivner og blir hard er disse bollene best når de er fremdeles har en god lunk.

8 Comments

 1. Karina meling

  Det burde ikke være lov å friste slik AC…
  Happy Fastelavn :)

 2. Hei!
  Fantastiske boller! Jeg er også en stor fan av Drømmeplassen, må alltid innom der når jeg er i Kristiansand. Disse må selvfølgelig prøves! Takk for tips.

  Mvh Cathrine

  • ENEstående Mat

   Hei Cathrine!
   Drømmeplassen er et fantastisk sted, med og uten sjokoladeboller ;-)
   Kos deg med oppskriften.
   AC:-)

 3. uff jeg som aldri klarer å bake boller,også poster du dette akkurat i dag når jeg har slik bolle-lengsel!

 4. Oi, dette må jeg prøve. Blir garantert en hit hos de små her i huset. :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.