Middag, Sjømat

“Fish” and chips

Jeg er ganske anglofil av meg. Jeg digger britiske bøker, filmer, musikk og krimserier, og kunne gjerne sett meg selv bo i en koselig liten cottage, i en koselig liten landsby, med en koselig liten lokalpub. Der ville jeg spist “fish and chips with mushy peas”, og kost meg som bare det mens jeg venta på at mr. Darcy skulle dukke opp. Her er min modifiserte og litt sunnere hverdagsversjon av den engelske klassikeren.

fiskekaker med pommes frites og ertepuré

“Fish” and chips (1 porsjon)

4 fiskekaker
2 stk mellomstore/store poteter
2-3 ss olje
150-200 g selskapserter, frosne
Smør til ertestuing
Lettmelk
Grovt salt og nykvernet pepper
Eddik

Start med chipsen. Sett ovnen på 250 grader. Skrell potetene og kutt i staver som er ca 1 cm tykke. Vask potetene godt i forkant hvis skallet beholdes på. Kok stavene i ca 3 minutter. Hell av vannet og la potetene få stå i gryten i et par minutter slik at rester av vannet fordamper. Hell over 2-3 ss olje og bland godt slik at potetene blir godt smurt. Krydre med grovt salt og nykvernet pepper. Spre potetene på bakepapirkledd stekebrett og stek i ca 20 minutter til de er godt stekt. Vend potetene et par ganger for jevn steking og farge. Hell litt eddik på toppen for å få den ekte, engelske smaken.

Kok ertene i ca 5 minutter. Hell av vannet, ha i smøret, og bruk en stamper eller en stavmikser til å lage stuingen. Spe med litt lettmelk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Fiskekakene stekes i litt olje eller smør, i et par minutter på hver side. Server med ovnsstekte fries og søt og god ertepuré.

10 Comments

 1. Bra blogg!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

 2. Den oppskriften du leverer her har vel så lite å gjøre med fish & chips at det blir flau lesing…

  • ENEstående Mat

   Hvis en ser litt stort på det er det både fisk og poteter her ;-)

   • Jojo, forsåvidt helt enig.

    Men i mitt hode skal det være ren fisk med en form for batter eller mel/egg/brødrasp som så blir fritert og friterte hjemmelagde pommes frittes

    ;)

    • ENEstående Mat

     Jeg er ikke uenig, bare så det er sagt. Jeg er bare ikke så stor fan av å spise for mye fritert mat, ei heller fritere hjemme, så dette ble liksom min hverdagsversjon. Det går selvsagt også fint an å bytte ut fiskekakene med fersk fisk, panere i egg og kavring, og steke i panna (om man som meg er “redd” for hjemmefrityren) :-)

 3. Definitivt ein blogg verdt å merke seg, mat for 1! Er drittlei store porsjonar.. ;)

 4. Jeg tror nok jeg foretrekker din versjon framfor den friterte ;) Veldig fin blogg! Ha en strålende dag!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.