sjokoladebiscotti med oliven
Bakst, Småkaker

Festivalbiscotti – sjokoladebiscotti med oliven

Sommeren 2000 var jeg veldig aktiv festivaldeltaker på Quartfestivalen og kjørte løpet helt ut i over en uke. Varme dager, kalde øl, korte skjørt og lange netter. Leveren måtte henge på tørk resten av den sommeren, for å si det sånn… Ah, those were the days.

Quarten er død og begravet, men minnene fra Odderøya lever videre i beste velgående, det er bare det at nå er jeg litt mer truende til kakebaking enn festivaldeltakelse. Men jeg kan love at sjokoladebiscotti med oliven er en ganske rocka småkake (i den grad det er mulig, da). La deg ikke skremme av kombinasjonen –  det smaker helt fortreffelig. Og er langt bedre for leveren…

Sjokoladebiscotti med oliven (ca 25 stk.)

1 egg
1,5 dl sukker
3.5 dl hvetemel
0,5 dl kakao
1 ts bakepulver
0,5 ts flaksalt
1 dl kalamataoliven, uten steiner (eller vanlige sorte oliven)
50 g pinjekjerner
100 g mørk sjokolade, gjerne “chips”
0,5 dl olivenolje
2 ss kaldt vann

Sett ovnen på 150 grader. Pisk egg og sukker til det er lyst og luftig. Bland sammen alt det tørre (mel, kakao, bakepulver og salt), og bland det sammen med eggedosisen. Grovhakk oliven, pinjekjerner og sjokolade (ikke nødvendig hvis du bruker “chips”). Rør inn i eggeblandingen. Ha til slutt i olivenolje og vann og bland alt godt til en klebrig deig.

sjokoladebiscotti med oliven

Del deigen i 3 og form til pølser som presses litt flate med håndbaken. Ønsket størrelse er ca 2 cm høye og 5 cm brede pølser. Pølsene legges på stekebrett med bakepapir og stekes midt i ovnen i 35 minutter. Ta brettet ut av ovnen og senk temperaturen til 120 grader. Skjær pølsene i ca 1 cm brede skiver. Legg skivene tilbake på stekebrettet og tørk midt i ovnen i ca 40 minutter. Avkjøl og oppbevar i kakeboks eller lignende.

Oppskriften fant jeg i Leila Lindholms “A piece of cake”

4 Comments

  1. Hei! Dette ser rett og slett fantastisk ut! Dette skal jeg prøve å lage;) Kan jeg bruke vanlig salt istedenfor flaksalt? Og tror du at det smaker like bra om jeg dropper olivenen?

  2. Fantastisk gode!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.