Dessert

Mammas bringebærdrøm

Syrlig, sprø og sommerfrisk – denne desserten sniker seg gang på gang inn på menyen når jeg nyter late feriedager i hagen hos mine foreldre. Jeg er ikke egentlig en dessertjente, men av en eller annen grunn lar jeg meg lettere friste om sommeren. Kanskje det er de lange, lyse kveldene som trekker fram søtsuget. Eller det faktum at det ikke er bikinivær uansett, så hvorfor avstå fra en søt avslutning på nok en deilig dag sammen med verdens beste mamma og pappa…

Rasberry dream (1 porsjon)
Smuldredeig:
20 g hvetemel
20 g brunt sukker
20 g smør

Bringebær
Vaniljekesam
Melis

Sett stekeovnen på 180 grader. Bland mel og sukker i en bolle. Bruk fingrene til å smuldre smøret sammen med melblandingen. Fordel deigen i en smurt form og stek midt i ovnen i 20-30 minutter. Rør om et par ganger underveis. Når blandingen er avkjølt er den blitt sprø og klar til bruk.

Legg bringebær, vaniljekesam og smuldredeig i lag. Dryss over litt melis og nyt!

TIPS 1: Lag flere porsjoner med smuldredeig og oppbevar det du ikke bruker i en kakeboks. Så har du til flere søte avslutninger.

TIPS 2: Bytt ut bringebærene med andre bær, eller erstatt vaniljekesam med vaniljeyoghurt. Variasjonsmulighetene er store.

Se også Italiensk jorbærdrøm for en annen dessertfavoritt.

Tags

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.