Dessert

En italiensk jordbærdrøm

28. mai i år feiret vi min kjære mammas bursdag på en av Romas flotteste restauranter: Imàgo på Hotel Hassler. Fint skal det være når man blir 40-ish… Mot slutten av vår overdådige 11-retters “tasting menu”, åpenbarte det seg en drøm av en dessert. Frisk – sprø – søt. Det er noe av det deiligste jeg har smakt – EVER!

Italiensk jordbærdrøm: jordbærdessert med hvit sjokoladesaus

Jeg har forsøkt å gjenskape jordbærlykken fra Roma (heldigvis var jeg åndsnærværende nok til å spørre hva desserten bestod av). Ubeskjedent nok synes jeg resultatet ikke ble så altfor langt unna originalen. Men det spiller egentlig ingen rolle: Sabla godt er det i alle fall!

Jordbærdrøm – jordbærdessert med hvit sjokoladesaus (1 porsjon)

150 g jordbær

Smuldredeig
20 g hvetemel
20 g brunt sukker
20 g romtemperert smør

Hvit sjokolade- og yoghurtsaus
30 g hvit sjokolade
30 g yoghurt naturell

Lag smuldredeigen først. Bland mel og sukker i en bolle. Ha i romtemperert smør og bland sammen til en løs og smuldrete masse. Ha over i en smurt, ildfast form. Stekes i ovnen på 180 grader, i 25-30 minutter. Rør/vend gjerne i deigen et par ganger underveis. Avkjøles i formen.

Brekk sjokoladen i biter og smelt forsiktig over vannbad. Rør hele tiden til all sjokoladen er smeltet. Avkjøl i ca 5 minutter. Rør inn youghurten til det blir en jevn og tykk saus.

jordbærdrøm - jordbærdessert med hvit sjokoladesaus

Vask og rens jordbærene. Skjær i mindre biter og ha i et glass/serveringsskål. Ha over sprø, avkjølt smuldredeig. Avslutt med sabla god sjokoladesaus på toppen. Den dekadente sommerdesserten er klar. NYT!

TIPS: Er ikke jordbærene søte nok (unorske jordbær) kan du blande de med 1 ts melis, før de legges i serveringsglasset/-skålen.

6 Comments

  1. Ohhhlala det så helt fantastisk ut!!

    Jeg har lagt deg til i blogglisten min:)

    Klem Ingvild

  2. Wow, så fantastisk blogg du har! Jeg har akkurat lest gjennom ALLE innleggene dine og notert meg en hel haug med oppskrifter som skal prøves ved første og beste anledning! Jeg har en ny bloggfavoritt!

  3. Janet Vindenæs

    Mmmm, lagde denne med litt blåbær og jordbær. HELT nydelig!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.