timiancookies
Bakst, Småkaker, Snacks

Timiancookies

Disse timiankjeksene minner meg om en noe useriøs teori jeg hadde for noen år siden om at alt blir bedre med smeltet ost. Hvor ville vel pizza vært uten smeltet ost? Lasagne? Cheeseburger? I rest my case… Så mye maste jeg om dette, at min venninne Kine bestemte seg for å teste ut teorien på søte havrecookies. Mens noen av kjeksene fikk daimkuler, rosiner og sjokolade, ble 6 eksklusive cookies blandet med biter av Jarlsbergost. Vel, jeg spiste tappert mine ostecookies, men må innrømme at teorien min hadde fått seg en liten knekk… Nå, årevis senere, har jeg oppdaget disse timiancookies’ene, og innser at det er ikke var osten det var noe feil med, men oppskriften til Kine ;-) The cheesy theory is back!

salte cookies med timian

Timiancookies (ca 30 stk.)

100 g havregryn
0,6 dl varmt vann
0,8 dl extra virgin olivenolje
60 g brunt sukker/demarara sukker
1 stort egg, pisket
180 g hvetemel, siktet
1/2 ts salt
1/4 ts bakepulver
2 ts frisk timian, finhakket
1/4 ts nykvernet pepper
70 g nyrevet parmesanost
Maldonsalt

Sett ovnen på 175 grader. Ha havregrynene i en stor blandebolle og hell over det varme vannet. Pisk slapt sammen olivenolje, sukker og egg i en mindre bolle. Ha så oljerøren i bollen med havregrynene, rør sammen, og sett til side.

Ha siktet hvetemel, salt, bakepulver, timian og pepper i en tredje bakebolle og rør sammen. Bland i den revne parmesanosten. Rør til slutt litt og litt av hvetemelblandingen sammen med havregrynblandingen, til du har en ganske fast cookiedeig. Blir den for tørr, spe med litt olje eller vann.

timiancookies

Ca en teskje med deig formes til en kule som presses flat med håndflaten, ca 5 mm høye x 5 cm Ø. Plasser kjeksene på bakepapirkledd stekebrett. De kan godt stå tett, de vil ikke ese utover. Dryss til slutt over noen flak med maldonsalt før de stekes midt i ovnen i 15-20 minutter. Når de begynner å bli litt gyldne i kantene er de ferdige. Avkjøl på rist.

Timiancookiesene er gode i seg selv, men kan god få følge av en deilig ost, litt frukt, eller kanskje en snabb spekepølse.

TIPS: Legg et stykke hvitmuggost på en cookie, stek i 3-5 minutter på 200 grader (til osten begynner å boble), og server med frisk og søt rabarbrasirup. Mmmm…

Oppskriften på cookiesene fant jeg her.

4 Comments

 1. Morsomt innlegg! Vi har vel alle hatt våre små pasjoner :-) Disse kjeksene høres knallgode ut, og jeg har masse timian i en krukke i hagen. Nå skal de til pers, med ost (fra Italia). Elsker sånne små, tørre gleder til te- og kaffestunden. Takk!

  • ENEstående Mat

   Tusen takk for kommentar, Elisabeth! Tørre gleder er blandt det beste som finnes ;-)

 2. Nå har jeg fått en del timian i hus og så kom jeg på at jeg hadde lest denne oppskriften for en stund siden. Disse skal bakes i kveld. Men jeg lurer på hvor lenge de kan oppbevares? Tusen takk for en kjempefin blogg!

  • ENEstående Mat

   Hei Maren! Så koselig at du husket på oppskriften :-) Du kan bare glede deg til cookiesene. Jeg synes de er kjempedigg!
   Jeg oppbevarte mine cookies i en kakeboks (ikke tett plastboks) i flere uker, og synes de holdt seg godt ganske godt. Det er jo absolutt best i starten, men jeg vil i alle fall si at holdbarheten er et par uker.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.