smoothie med banan, mango og appelsin
Drikke, Mellommåltid

Smoothie med appelsin og ingefær – flytende solskinn

Dette innlegget er et typisk eksempel på at man aldri skal si “aldri”, og i dette tilfellet gjelder det mitt sterke standpunkt mot smoothies. For inntil ganske nylig var det omtrent like sannsynlig å treffe meg inne på en smoothiebar som det ville være at George Clooney gikk fra kona til fordel for meg.

Smoothie var ikke min greie, og jeg fatta virkelig ikke poenget med å hive sammen mange rare, tilsynelatende vilkårlig valgte ingredienser i en blender, helle det over i et glass og kalle det et måltid. Jeg skulle i alle fall aldri hive meg på den bølgen…

Jeg har faktisk enda en oppskrift på smoothie, med vannmelon. Prøv den også!

smoothie med banan og appelsin

Nå har pipa fått en annen lyd, ser du. Alt som skulle til var et besøk hos naprapaten og et påfølgende akutt behov for energi. Josefin (naprapaten, altså) foreslo at jeg skulle ta meg en smoothie for å komme til hektene etter behandling. Flink pike som jeg er gjorde jeg da som (an)befalt, og dette er resultatet.

Smoothien er myk (innlysende nok), fresh, sunn, søt og litt spicy med mye frisk ingefær og litt kick fra chili. Det er rett og slett sabla godt og absolutt en drikk som får opp energien.

Jeg skal si fra dersom plutselig George dukker opp også…

Smoothie med appelsin, mango og ingefær (1 porsjon)

Saften av en halv appelsin
1 liten banan, i biter
0,5 mango, i biter
50 g frosne bringebær
ca 10 g fersk ingefær, skrelt
20 g mager kesam
En klype chilipulver (kan sløyfes)
Vann (kan sløyfes)

Bruk en sitruspresse til å skvise all saften ut av en halv appelsin. Ha juicen sammen med bananbiter, mangobiter, bringebær, skrelte ingefærbiter og kesam i en blender eller annet egnet verktøy for smoothie. Jeg bruker som regel blenderen eller stavmikseren. Kjør alt til en jevn og fin smoothie. Ha i litt chilipulver om du ønsker litt mer kick i smaken. Spe med vann om smoothien er for tykk. Hell over på glass og drikk med en gang. Vanskeligere enn dét er det ikke!

smoothie med banan, mango og appelsin

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.