tallerken med stekt julepølse og rødløkskompott
Middag

Restemat: julepølse med rødløkskompott

Cooks in 25 minutter Difficulty Easy

En grundig statusoppdatering av kjøleskapet mitt etter årsskiftet avslørte en gjenglemt julepølse, rødløk, rødkål og noen epler. Og som ethvert norsk hjem med respekt for seg selv hadde jeg også dadler og tørkede fiken. Og slik ble julepølse med rødløkskompott, stekte epler, dadler og fikener til en vaskeekte januarmiddag.

Ja, jeg vet jula er over og vi er over i måneden for nyttårsforsetter, slanking og intenst treningsnivå. Januar er dessverre også måneden hvor lommeboka er særdeles slunken – min konto er i alle fall nærmest støvsugd for cash. Dermed må hver og én liten rest av julemat fra desember også spille en sentral rolle i januarmiddagene. Det er forresten også en bra ting om nyttårsforsettet er å kaste mindre mat…

Nærbilde av rødløkskompott og julepølse
tallerken med stekt julepølse og rødløkskompott

Julepølse med rødløkskompott (1 porsjon)

 • 1 ss smør
 • 1 liten rødløk (ca 80-100 g), i tynne båter
 • ca 60 g rødkål, finsnittet
 • 1-2 ts balsamicoeddik
 • 1-2 ts sukker
 • Salt og pepper
 • 1 ss smør
 • 125-150 g julepølse, i store biter
 • 0,5 eple, delt i båter
 • 1 kvist frisk rosmarin
 • 2 dadler (uten stein), delt i 2
 • 2 tørkede fikener, delt i mindre biter

Slik gjør du:

 1. Start med rødløkskompotten: Smelt smør i en stekepanne på middels varme. Skrell løk og del i tynne båter og finsnitt rødkålen. Ha løk og kål i stekepannen og la dette surre under jevnlig omrøring uten at det blir brent eller skifter farge.
 2. Tilsett 1 ts balsamicoeddik og 1 ts sukker etter ca 10 minutter når løken er blank og kålen har falt litt sammen. Rør om og smak til med litt salt og pepper. Smak igjen og vurder om du trenger litt mer eddik og sukker. La kompotten surre forsiktig videre i 10 minutter mens julepølsa og eplene stekes.
 3. Smelt smør i en annen panne på middels sterk varme. Del julepølsen i ca 5 cm lange snabber og del så hver snabb i 2 på langs. Fjern skinnet og legg med snittflaten ned i det smeltede smøret. Skrell eplet og del i båter (pass på at de ikke blir for tynne). Legg eplebåtene, en stilk med frisk rosmarin, dadler og fikener i stekepannen sammen med pølsen.
 4. Middagen er klar når pølsebitene og eplene har fått fin stekefarge på begge sider og alt er gjennomvarmt. TIPS: Jeg er jo ingen pottit-jente, men det passer selvsagt godt med ovnsstekte båtpoteter til om du ønsker det. Eller hva med ovnsstekte søtpotetfries?
julepølse og rødløkskompott, stekte epler, dadler og fiken

2 Comments

 1. Det så da riktig så godt ut. Ellers så har vårrullene dine har blitt juletradisjon hos oss. Sånn 4 eller 5 juledag når vi bare må ha noe som ikke er juleaktig å spise – da er det vårruller etter din oppskrift som lages.

  Godt nytt år! Og takk for all inspirasjon

  • ENEstående Mat

   Så hyggelig å høre at jeg er del av romjulstradisjonene deres :-D Godt nytt år til deg også!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.