grønnkålchips
Snacks

Grønnkålchips – sunt og godt!

Cooks in 20 minutter Difficulty Easy

Jeg er ganske fascinert av dagens hipstere. Det som en gang startet som en stille protest mot dagens motebilde og markedsstyrte trender, er i seg selv blitt en kjempestor trend! I tillegg til den lett gjenkjennelige kleskoden med flanellskjorter og høyvannsbukser, gjenkjennes neohipsterene også på kaffen de brygger, ølet de drikker og maten de spiser. Ekte håndverk skal det være. Og de har i alle fall har satt grønnkålchips på radaren til de fleste av oss.

grønnkålchips

Mangel på grønnkål i mitt liv er en ganske solid indikasjon på min status som non-hipster. Jeg har faktisk bare brukt grønnkål to ganger: én gang i en ganske så herlig pastarett og én gang til disse grønnkålchipsene. Og inntil jeg lagde chipsen forstod jeg helt ærlig ikke hvorfor det var så mye “ståhei”. Nå, derimot, må jeg bare innrømme at jeg er blitt stor fan.

Ikke spis grønnkålchips på date

Grønnkålchips er ikke bare hipt – det er også veldig sunt! Grønnkål er som kjent en supersunn supergrønnsak, og det er ikke mye olje som skal til for at du får en utrolig lett og crispy crispy konsistens som er usedvanlig artig å knaske på. Jeg kan i grunnen bare komme på én situasjon hvor det ikke passer å spise grønnkålchips, og det er på date. Grønnkålchipsen har nemlig en lei tendens til å legge seg ganske udelikat på fortennene… Så bortsett fra dét, er det bare å kaste seg ut på hipster-grønnkålchips-trenden!

Grønnkålchips med oregano (1 brett)

  • ca 100-125 g grønnkålblader
  • 1,5-2 ss god olivenolje
  • Maldonsalt
  • Nykvernet pepper
  • 1 ss tørket oregano

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader på varmluft. Vask og tørk grønnkålbladene godt og fjern den tykkeste delen av stilken. Den blir ikke god å tykke på og det gjelder egentlig alltid når du skal lage noe med grønnkål.
  2. Riv hvert blad i mindre biter og ha over i en bolle. Hell over god olivenolje og krydre med salt, pepper og oregano, eller andre urter du måtte ønske. Bruk fingrene til å gni oljen og krydderet godt inn i bladene, som en slags grønnkålmassasje.
  3. Fordel grønnkålbladene jevnt utover på et bakepapirkledd stekebrett, uten at bladene overlapper. Stek midt i ovnen i 5-10 minutter. Snu bladene halvveis i steketiden og pass på de ikke blir svidd.
  4. Når du tenker at chipsen er ferdig stekt, ta brettet ut av ovnen og kjenn etter på alle bladene. Blader som virker myke fremdeles kan stekes videre i noen minutter.
  5. La ferdig stekt grønnkålchips avkjøles – helt de blir enda mer crispy når de er avkjølte – og så er det bare å glede seg til kvalitetsid i sofaen med favorittprogrammet og stor bolle digg, hipp og sunn grønnkålchips!

Jeg kan også anbefale deg å prøve grønnkålchips som topping på suppe. Kremet blomkålsuppe, for eksempel!

Inspirasjon til denne oppskriften fant jeg på godt.no

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.