Nærbilde av stabel med havreflarn
Småkaker

7 slag til jul – mine julekakefavoritter

Jeg elsker å bake til jul. Antageligvis ville jeg vært uendelig lykkelig hvis jeg kunne ta fri hele desember og tilbringe måneden på kjøkkenet og bare konsentrert meg om alt det gode jeg vil lage til jul… Men nå er det ikke helt sånn her ute virkeligheten. I år er jeg heldig hvis jeg får bakt 3 sorter før sølvguttene synger julen inn. Og det er helt greit (selv om flink pike-syndromet mitt gjerne skulle hatt et par til på blokka)!

Jeg er ikke helt på goro, fattigmenn og sandkaker. Det var mer mormor og farmor sitt område. Jeg har funnet fram til mine 7 favoritter, nå kommer den tøffe oppgaven med å velge hvilke av disse som skal fylle Elveslottet med gode dufter fram til jul…

7 slag til jul

kolakaker

1. Kolakaker
Kolakaker er kanskje de mest perfekte julekakene: De er enkle å lage, de knaser sprøtt og fint og de smaker himmelsk karamell…

peanøttfristelser

2. Peanøttfristelser
Disse søtsalte herlighetene er ikke egentlig julekaker. Men så er det så utrolig gode, og så er de så greie å ha liggende i frysen – bare sånn i tilfelle det kommer noen på besøk, eller man selv skulle bli fysen på noe helt vidunderlig…

Måkeskitt - julekaker, kaffe og julepynt

3. Måkeskitt
Disse julekakene har muligens et uapetittelig navn, men damn så gode de er. Det er lyse, lette julekaker som smelter på tunga og som du rett og slett ikke kan få nok av.

Cashewnøttcookies med sjokolade

4. Cashewnøttcookies
Søtt og salt, den ultimate smakskombinasjonen, pakket inn i små cookies som garantert vil få deg helt hekta. Det blir alltid et par runder med disse før jul…

kokosmakroner

5. Farmors kokosmakroner
En gammel favoritt er farmors kokosmakroner. Makronene har en herlig sprø utside kombinert med myk og nesten seig kjerne – og selvsagt deilig smak av kokos…

En stabel med havreflarn

6. Min barndoms havreflarn
Havreflarn er en av de mest populære julekakene på bloggen. Kanskje fordi de er så sabla gode. Og kanskje fordi flere enn meg forbinder de med gode minner…

biscotti med stjerneanis

7. Stjernebiscotti
Denne varianten biscotti, med pekannøtter og stjerneanis, passer perfekt til å gi bort som førjulsgaver, vertinnegaver, bare-fordi-du-er-så-snill-gaver og så videre. 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.