nærbilde av søtpotetsuppe med reker
Middag, Skalldyr, Suppe

Søtpotetsuppe med reker og kokosmelk

Denne thai-inspirerte suppa er som et kinderegg for meg. For det første: jeg elsker suppe! For det andre: jeg elsker thaimat! Og for det tredje: Jeg elsker reker! Dette er rett og slett ganske nær suppe-nirvana for meg!

Søtpotetsuppe med reker

Ja, det blir kanskje litt mye “elsker” her, men det er litt sånn jeg føler det for suppe noen ganger. Lykken er komplett for en stakket stund når favorittsmakene treffer ganen og den gode følelsen brer seg videre til resten av kroppen. Men selv om du ikke er i nærheten av å føle det like sterkt som meg for denne søtpotetsuppa, så vil jeg påstå at du i det minste vil sitte med et stort glis om munnen etter første sup.

Søtpotetsuppe med reker og kokos (1 porsjon)

1 ts solsikkeolje
1 fedd hvitløk, finhakket
1 liten gul løk, finhakket
0,5 rød chili, finhakket
1 cm fersk ingefær, revet eller finhakket
En bunt koriander, blader og stilker hakket hver for seg
1-3 ts rød curry paste
0,5 sitrongress
3 dl grønnsakskraft/buljong
ca 0,8 dl kremet kokosmelk (0,5 liten boks)
150 g søtpotet, i terninger
0,5 lime
0,25 ts fiskesaus (thai fish sauce)
10 cherrytomater, delt i to
0,5 syrlig eple, i terninger
100 g ferske reker, ferdig skrelt

Varm opp olje i en kasserolle på middels sterk varme. Surr finhakket hvitløk, løk og chili, revet ingefær og finhakkede korianderstilker i 3-5 minutter sammen med rød curry paste. Bruk så mye rød curry paste du liker. Jeg er litt pysete så jeg bruker 1 ts… Rør om hele tiden så ingenting svir seg.

Press stilken med sitrongress med bredsiden på et knivblad slik at fibrene brytes litt opp. Ha sitrongresstilken og ternigner med søtpotet i gryta og hell over grønnsakskraft og kokosmelk. Kok opp, senk temperaturen og la suppa småputre i ca 20 minutter til søtpotetterningene er helt møre.

Suppebolle med suppe og eple og tomater

Fjern stilken med sitrongress og bruk en stavmikser eller blender til å kjøre resten av suppa jevn. Smak til suppa med friskpresset limesaft og fiskesaus.

Server søtpotetsuppa toppet med cherrytomater, eplebiter, reker og finhakkede korianderblader.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.