BIlde av norgesglass med salatingredienser i lag
Lunsj, Matpakke, Salat

Lunsjsalat på Norgesglass

Lunsjsalat på Norgesglass! Kan du tenke noe så genialt? Og så delikat? Åh, som jeg skulle ønske jeg var den som hadde klekt ut den ideen først. Men ide-misunnelse til side – salat på glass er løsningen når de trøtte brødskivene ikke lenger gjør at smaksløkene danser piruetter ved lunsjtider. Jeg pleier å planlegge bittelitt på forhånd (ja, det hender faktisk jeg får det til), og lager alt klart kvelden i forveien. Middagsrester og andre rester kan da lett finne veien ned i Norgesglasset, noe øker sjansen for variasjon på lunsjsalatene. Alt jeg da egentlig trenger å gjøre om morgenen er å ta ut glasset ut fra kjøleskapet, helle over dressingen og stikke av gårde til jobb. Og når klokka endelig slår lunsj: Just shake and eat!

BIlde av norgesglass med salatingredienser i lag

Bulgursalat på Norgesglass (1 porsjon)
0,5 dl tørr bulgur
1 dl buljong
0,5-1 ts tørket basilikum

En neve “babyleaf salatmix” eller andre salatblader
80 g kikerter (0,5 kartong)
1/4 slangeagurk, i små terninger
1/4 rød smakspaprika, i små terninger
10-20 kalamataoliven eller sorte oliven uten steiner
5-6 småtomater (cherrytomater, perletomater eller lignende), delt i 2
Ristede pinjekjerner

Dressing:
0,5 ts sitronsaft
1,5 ss god olivenolje
0,5 ts akasiehonning
1 ss mynteblader, finhakket
1 ss frisk koriander, finhakket

Kok bulgur som anvist. Eller: kok opp vann og buljongpulver/-terning. Ha bulgur og tørket basilikum i vannet, senk temperaturen og la det småputre under lokk i ca 15-20 minutter. Avkjøles på benken. Rør om litt slik at bulguren blir luftig. Smak til med salt om nødvendig.

Vask, rens, tørk, kutt, hakk og skjær alle salatingrediensene og legg dem pent i lag i Norgesglasset. Er det noen ingredienser på listen over du ikke liker eller ikke har? Bytt ut med det du vil ha og har lett tilgjengelig.

Nærbilde av salat på norgesglass

Husk at tomater avgir gasser som gjør at andre grønnsaker modner raskere. Det er derfor lurt å vente med å tilsette småtomatene så lenge som mulig. Jeg tenker alltid jeg skal legge de i før jeg stikker ut av elveslottet om morgenen, med det resultatet at jeg sjelden har tomater i salaten…

Lag dressingen: Ha olivenolje, sitronsaft og honning i en skål eller beger med lokk som kan ristes. Tilsett masse finhakkede mynteblader og frisk koriander. Rist eller rør dressingen sammen. Ha ikke dressingen på salaten for tidlig – da kan det blir en veldig “soggy” salat. Jeg pleier helle dressingen over før jeg går på jobb slik at alle smakene får godgjøre seg litt sammen før lunsj-gogongen.

Rist lett på Norgesglasset før salaten legges på tallerken klar til å nytes – gjerne alene, men også sammen med godt brød.

4 Comments

  1. Anbefaler å ha dressingen i en separat beholder (som forøvrig kan ligge i glasset).
    På Muji (Åhlens) har de mange ulike plastbeholdere i forskjellige størrelser som er geniale til sånt bruk. Også til andre sauser etc som du vil oppbevare separat før du skal sette maten til livs.
    Takk for bloggingen!

  2. Her er en link til hvordan man kan sette sammen salat på glass uten at den blir slapp og kjip over natten: http://www.thekitchn.com/how-to-pack-the-perfect-salad-in-a-jar-cooking-lessons-from-the-kitchn-192174

    Forøvrig et helt genialt matpakketips, takk! :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.