BIlde av fullkornstortilla med kylling og salat på blå tallerken
Lunsj, Matpakke, Middag, Snacks

Wraps med kylling og urtedressing

Av og til føler jeg meg ikke helt voksen ennå. Jeg kan få en fornemmelse av at jeg fremdeles er den semi-ansvarlige studenten som bor hjemmefra for første gang. Snodig nok dukker denne følelsen alltid opp når jeg mekker meg wraps til middag. Jeg levde riktignok på Grandis, hurtigris og nudler da jeg var student, men om jeg hadde vært ørlite mer fokusert på matglede på 90-tallet, hadde nok wraps stått på menyen titt og ofte. Det er både godt og rimelig, og det kan varieres nesten i det uendelige. I tillegg er det så skremmende enkelt at det nesten kjennes uansvarlig å kalle det et fullverdig måltid. Men bare nesten…

BIlde av fullkornstortilla med kylling og salat på blå tallerken

Jeg har alltid en pakke med fullkornstorillas på lur, som nødproviant for de ettermiddagene når planlegging, tid eller overskudd ikke helt strekker til og jeg bare vil ha noe enkelt og godt som kan kalles middag den dagen. Det er sabla greit!

Wraps med kylling og urtedressing (1 porsjon)
2-3 kyllinglårfileter eller 1 kyllingfilet, i terninger
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts paprikapulver
1/8 ts malt kanel
Salt og pepper
Olje til steking

2 ss lett crème fraîche
1 ss mynteblader, finhakket
1 ss frisk koriander, finhakket
En liten skvis limesaft + litt salt

2 fullkornstortillas, medium store
Baby leaf mix eller andre salatblader
Agurk
Reddiker
Ristede pinjekjerner

Start med dressingen: Finhakk friske mynteblader og koriander og bland sammen med crème fraîche i en liten skål. Smak til med litt limesaft for å få en frisk og krydret smak. Juster med salt om nødvendig. La dressingen kose seg på benken mens resten tilberedes.

Varm opp olje i stekepanne på middels sterk varme. Skjær kyllingkjøttet i terninger og finhakk hvitløksfedd. Ha kylling og hvitløk i den varme oljen og la det steke et lite minutt under omrøring. Tilsett paprika, kanel, salt og pepper og fordel godt i pannen slik at alle kyllingbitene blir godt krydret. Stek videre til kyllingen er gjennomstekt.

Nærbilde av kyllingwrap med snackpaprika

Smør urtedressingen utover tortillaene. Legg på salatblader og agurk skåret i stenger. Reddikene skjæres i syltynne skiver og fordeles på de to tortillaene. Legg til slutt på de stekte kyllingbitene, TOPP med pinjekjerner, RULL sammen, og NYT verdens enkleste middag!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.