Gjærbakst, Kjøttfri mandag, Middag

Italiensk Peperoni Pizza

Jeg prøver virkelig å ha et variert kosthold, men når det kommer til pizza er jeg en klassisk “one-topping-woman”. Jeg ender stort sett opp med amerikansk pepperoni (den med to p’er). Bestiller du “peperoni pizza” i Italia derimot, vil du mest sannsynlig bli servert pizza med grønn paprika. Peperoni betyr nemlig paprika på italiensk, og har lite til felles med den krydrete pølsa jeg liker så godt. Det er en klassisk amerikansk-turist-i-Italia-feil som jeg selvsagt har begått. Men jeg må bare innrømme (litt motvillig) at hvis du skal spise noe annet enn pepperoni på pizzaen, så funker det virkelig bra med peperoni. Den med én p, altså ;-)

Peperoni - italiensk pizza

Italiensk Peperoni Pizza (1 porsjon)

1 pizzabunn
3 ss tomat passata, ketchup eller salsa (hjemmelaget eller bortekjøpt)
3/4 ball myk mozzarellaost, i skiver
0,5 rød paprika (eller grønn, hvis du liker det), i biter
2 stk. milde pefferoni (syltede lange, tynne chili) eller jalapeños, uten frø
Basilikumblader
Revet parmesanost (kan sløyfes)

Start med bunnen. Se oppskrift og fremgangsmåte her, bruk din egen favorittoppskrift, eller bruk tortillalefse som bunn. Det funker fint på travle dager.

Sett ovnen på 230 grader. Smør tomatsaus, ketchup eller salsa jevnt utover pizzabunnen. Skjær mozzarellaosten i relativt tynne skiver. Skjær paprikaen i firkanter. Italienerne bruker gjerne grønn paprika, men det liker ikke jeg så godt, så jeg bruker rød. Del pefferoniene på langs og fjern frøene. Legg først osteskivene på bunnen, og fordel så paprika og chili oppå osten.

Peperoni - italiensk pizza

Stek midt i ovnen i ca 10 minutter, til osten er smeltet og bobler godt, og pizzabunnen er godt stekt i kantene. Dryss noen basilikumblater på toppen og avslutt med revet parmesanost. Og så er det bare å nyte verket…

13 Comments

 1. Hei!

  Bra oppskrift, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

  Hilsen Magne i VG

 2. Vel. ketchup burde kanskje ikke vært nevnt.

  • ENEstående Mat

   Sant nok, men jeg synes det er greit å nevne alternativer med lav terskel for de som liker det :-)

 3. Vidar Pettersen

  Strengt tatt saa bör vel deigen til italiensk pizza heves 36 timer i kjöleskap….Det er jo nettopp dette som gir den karakteristiske sprö men allikevel seige pizzadeigen. Det er fantastisk hvilken forskjell dette gjör og deigen blir selv ved 4 grader dobbelt saa stor etter rundt 24 timer. Ellers – ser godt ut og er det sikkert ogsaa!

 4. Hennig Olsen

  Sett ovnen på maks – ideelt sett burde man vel ha minst 350 grader, undervarme uten vifte – men ikke mange som har komfyr som klarer dette hjemme.

  • ENEstående Mat

   Man får steke med det man har, og eventuelt bruke en pizzastein om man har det tilgjengelig ;-)

 5. Jeg har prøvd en billig tomatsaus i liten kartong kjøpt på Bunnpris som smaker himmelsk. Trenger bare salt, sukker og pepper og eventuelt noen sitrondråper. Høres kjedelig ut, men prøv!

  • ENEstående Mat

   Takk for tipset. Husker du navnet? Fant nemlig tomatsaus på Rema som med litt fantasi og krydder absolutt kan funke fint. Den heter “Passata di Pomodoro” og er av merket Petti.

 6. Jeanette

  NAM! :D Så flink du er og takk for at du deler! Skal prøves. :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.