Middag, Snacks

Juksepizza med ansjos og egg!

For et pizzavrak som meg er oppdagelsen av “juksepizza” med tortillalefse enten en velsignelse eller en forbannelse. Siden bloggkollega Lars la ut sin juksepizza har jeg har spist en eller annen versjon av den minimum 2 ganger i uken. Jeg er usikker på om det er en god ting…
Det fine med juksepizzaen er at det er så enkelt å eksperimentere seg fram til nye toppinger. Når jeg lager skikkelig pizzabunn og kjevler til jeg blir blå i ansiktet – da vil jeg ha topping jeg er trygg på (les: pepperoni). Men her kan jeg våge litt mer. Smaker det ikke godt er det bare å lage en ny.

Det er to grunner til at jeg har valgt ansjos og egg denne gangen. Nr 1: Fordi jeg aldri har spist pizza med ansjos, og jeg følte det var på tide å prøve. Nr 2: Egg passer bra med ansjos, og jeg alltid velger pizza med egg hvis det står på menyen. Vet ikke helt hvorfor, men det kan være snakk om en hittil ukjent spise-pizza-på-restaurant-fetisj.

Juksepizza med ansjos og egg (1 porsjon)
1 stor tortillalefse
1 ss crème fraîche
1/2 fedd hvitløk, finhakket
Nykvernet pepper
Revet ost, gjerne blanding av forskjellige typer
1 sjalottløk, i tynne ringer
1 kokt egg, i skiver
2-3 fileter med ansjos (helst italienske), strimlet
Frisk timian

Sett ovnen på 230 grader. Kok egget i ca 9 minutter og avkjøl raskt under rennende kaldt vann. Fjern skallet og del i skiver. Legg torillalefsen på et bakepaprikledd stekebrett.

Bland sammen crème fraîche, finhakket hvitløk og litt nykvernet pepper. Smør blandingen tynt utover lefsen. Dryss over revet ost (jeg liker godt blandingen med 4 oster). Siden bunnen er så tynn er det begrenset hvor mye ost du trenger, mens hvor mye smeltet ost du ønsker er helt opp til deg selv.

Fordel løkskivene, eggeskivene og ansjosen på pizzalefsen, og dryss til slutt over litt friske timianblader. Stek herligheten i ca 6 minutter (avhenger litt av ovnen). Følg med. Pizzaen er ferdig når osten bobler og lefsen har fått litt farge i kantene (ikke brunsvidd slik som på bildet…)

TIPS: Tortillalefser fra Santa Maria inneholder ikke palmeolje. Det er en god ting. Sjekk palmeoljeguiden her.

6 Comments

  1. Antar dette er en ekte smaksbombe! Takk for herlig inspirasjon :-)

  2. Bare digger det <3

  3. Høres deilig ut! Jeg pleier å lage pizzadeig, og kjevle “italiensk-tynn” direkte på bakepapir. Bretter inn hjørnene på papiret. Da kan de “stables”. Legger en bunke i tett boks i frysen. Deilig å ta opp en dag man har dårlig tid, eller har lyst på noe “Kjesk” på kvelden. Bretter bare vekk hjørnene med en gang (Ellers blir det klissete), legger på ønsket fyll, og steker. Kan også lage mange små – er hyggelig å invitere venner, gjøre klart masse pizza-aktuelt, og la dem komponere ønskedrømmen. God apetitt!

    • ENEstående Mat

      Tusen takk for tipset. Når jeg lager pizzadeig pleier jeg å halvsteke før jeg fryser de ned, men sikker ikke dumt å fryse ned ustekte heller :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.