Kjøttfri mandag, Middag

Pepperpasta

At jeg er glad i raske middagsretter er vel ingen overraskelse (hvem liker vel ikke det?), men dette tror jeg må være det enkleste jeg har laget. Noensinne. Selv om retten er blottet for grønnsaker og kjøtt, er det absolutt ingenting å si på smaken. Og når sjefen for innkjøp (jeg) har feilet på alle mulige områder, er det godt å vite at med litt pasta i skapet og revet parmesan i frysen, er det kort vei til en god middag likevel.

Pepperpasta

Pepperpasta (1 porsjon)

100 g tagliatelle, tørr
1 l vann
10 g salt
8 hele pepperkorn, knust og ristet
1 ss smør
Saften av 1/4 sitron (kan sløyfes)
Revet parmesanost

Ha saltet i vannet og kok pastaen som anvist. Hell av pastavannet, men ta vare på ca 1 dl.

Mens pastaen koker: Knus pepperkornene i en morter og rist i tørr panne til pepperduftene begynner å sive ut. Ha i et par spiseskjeer av pastavannet (og evt. sitronsaft), og la det koke med pepperet i ca 1 minutt. Ha smøret i pannen og la det smelte. Ha den avsilte pastaen i stekepannen og vend godt sammen.

Dryss godt med parmesanost på toppen og nyt en deilig hverdagsmiddag.

TIPS: Har du rester av parmesanost du ikke helt vet hva du skal bruke til: riv osten og ha den i frysepose. Merk med dato og hva som er i, og legg i frysen. Slik har du alltid revet parmesan for hånden.

Oppskrift til denne middagen fant jeg her.

4 Comments

  1. Jeg kjører nesten på samme linja innimellom, jeg bare bytter ut pepperet med maldonsalt. Overraskende hvor godt noe så enkelt kan bli :)

  2. Pepperpasta (eller Cacio e pepe som italienerne kaller det) er bare så utrolig enkelt og godt!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.