Bakst, Frokost, Tilbehør

Nigella scones

Jeg har nettopp oppdaget en ny type frø: nigellafrø. De er selvsagt ikke nye, det er bare jeg som er litt treig… Nigellafrø er ofte brukt på nanbrød, i risretter og til pickles, og de kan løfte selv den enkleste bakst både i smak og utseende – som disse superenkle sconsene. Frøene er svært aromatiske og har en god smak av svak karve og pepper. Og så er de utrolig fotogene, da ;-)

scones med nigellafrø - nigellascones

Nigella scones (6-8 stk.)

250 g hvetemel
0,5 ts salt
2,5 ts bakepulver
50 g kaldt smør, i terninger
1,5-2 dl lettmelk
Yoghurt naturell, til pensling
Nigellafrø

Sett ovnen på 230 grader. Bland mel, salt og bakepulver i en bakebolle. Smuldre i kaldt smør. Tilsett melk, og arbeid deigen sammen for hånd. Det skal ikke være for klissete. Legg deigen på melet underlag og kjevle ut til en 1 cm tykk leiv. Bruk en rund form (ca 8 cm Ø) til å stikke ut emner som legges på bakepapirkledd stekebrett. Alternativt: Del deigen i emner på ca 60-80 g. Form boller som presses flate før de legges på stekebrettet.

Pensle hver scone med litt yoghurt naturell (eller melk) og strø på nigellafrøene. Stek midt i ovnen i ca 10 minutter, og avkjøl på rist.

nigellascones med smør og ost

Server ferske nigella scones til frokost, med litt smør, ost og syltetøy. De er også sabla gode til suppe, som for eksempel til indisk blomkålsuppe.

TIPS 1: Prøv nigellafrø på hjemmelagde knekkebrød – bare dryss noen frø på toppen før knekkebrødene settes i stekeovnen. En høydare, spør du meg.

TIPS 2: Finner du ikke frøene i butikken? Bestill på nett: Tea and Coffee Shop

2 Comments

 1. Får også kjøpt nigellafrø på såkalte “innvandrerbutikker” – samt butikkene som heter TGR (finnes på Arkaden og i Bogstadveien i Oslo, http://www.tgr-stores.no/) bare for å slenge den informasjonen ut i veven.

  Superfine bilder, nå fikk jeg dødslyst på scones! Har jo kjøpt nigellafrø – så nå er det jo bare å sette i gang (etter jobb, kanskje i morgen, assa – ting drar ut i tid!)

  • ENEstående Mat

   Takk for info! Jeg befinner meg jo ute i “provinsen” så det er fint at andre deler slikt ;-)

   du burde virkelig ta deg tid til sconsene. koster ikke mer enn en halvtime :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.