Middag

Venteromkylling – kyllingfilet med ostekrem

Et venterom er ikke akkurat stedet man forventer å bli inspirert, i alle fall ikke til matlaging. Venterom er generelt sett gørrkjedelige og intetsigende, med ukomfortable stoler stilt opp langs veggene slik at man blir sittende som veggpryd som venter på å bli bedt opp til dans. Og så har du det “velassorterte” utvalget av blader og tidsskrifter, da: Allers og Norsk Ukeblad fra ca 1983, flere årganger med Jakt og Fiske og kanskje et par utslitte sladderblader som mangler omslag. Det er i det heile tatt ganske begredelig…

venteromkylling_1

Som du kanskje forstår, har jeg tilbrakt litt tid på diverse venterom. Det er prisen man må betale for et par lettere defekte kroppsdeler. Som regel søker jeg tilflukt i den smarte telefonen min, men av og til frister jeg sjebnen og plukker opp et av de litt mindre slitne tidsskriftene (hvis det er noen å oppdrive). Sist jeg gjorde det ble jeg belønnet med en oppskrift som inspirererte til en sabla god og spenstig kylligmiddag! Jeg følte det var nesten som å vinne i lotto! Og som en god lottovinner bør gjøre, deler jeg gevinsten min med folket ;-)

Kyllingfilet med ostekrem og ovnsbakt pære og søtpotet (1 porsjon)

0, 5 pære, i båter
150 g skrelt søtpotet, i båter
Olivenolje
1 kyllingfilet
1 ts smør
1 neve valnøtter, grovt hakket
1 neve granateplefrø
Salt og nykvernet pepper

Ostekrem (1 porsjon)
0,5 dl lett crème fraîche
35 g blåmuggost (Selbu Blå f.eks.)
Salt (kan sløyfes)

Sett ovnen på 225 grater og ta fram en liten ildfast form. Vask pæren og skrell søtpoteten, og del begge deler i omtrent like store båter. Legg båtene i den ildfaste formen, krydre med en klype salt og litt pepper og ringle over litt god olivenolje. Sett formen midt i ovnen og stek i 10 minutter.

Lag så ostekremen: Ha crème fraîche i en skål og smuldre i osten. Bland godt og smak til med salt om nødvendig.

venteromkylling_2

Krydre kyllingfileten med litt salt og nykvernet pepper på begge sidene. Sett en stekepanne med smør på middels sterk varme. Når smøret er smeltet og har fått litt farge stekes kyllingfileten et par minutter på begge sider.

Ta ut den ildfaste formen når det er gått 10 minutter, og legg kyllingen sammen med pære- og søtpotetbåtene. Smør halvparten av ostekremen utover fileten, sett formen inn i ovnen, og stek videre i ytterligere 15 minutter. Legg opp kylling, søtpotet og pære på en tallerken sammen med resten av ostekremen, og dryss til slutt over valnøtter og granateplefrø.

Denne oppskriften leste jeg altså i et blad, på et venterom, i Kristiansand. Jeg tror kanskje det var et Tara…

2 Comments

  1. Dette ble søndagsmiddag denne uka, kjempegodt! :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.