konfektkake med bringebær
Kake

Konfektkake med bringebær

Jeg er jo egentlig en gulrotkake-jente når det kommer til min egen bursdagskake. Men med hele fire forskjellige oppskrifter på gulrotkake (pluss en gulrotkake uten gulrøtter) tenke jeg gjøre det litt annerledes i år. Derfor kan jeg nå presentere en heftige konfektkake med bringebær, og jeg kan love at den absolutt leverer som bursdagskake.

konfektkake med bringebær

Noe av det som er veldig greit med denne bloggen (bortsett fra alle oppskriftene, selvsagt) er at den også er som en slags dagbok. Jeg kan gå tilbake til mine tidligere bursdager og se hva jeg har bakt. Og da viser det seg at det slett ikke er første gang jeg har servert noe annet enn gulrotkake. Ei heller første gang jeg har valgt sjokoladekake i stedet. Og jeg som tenkte jeg skulle være litt original og prøve ut nye ting, lissom… Jaja, vi har alle våre favoritter.

Sjokoladekake med bringebær? Eh, ja!

Det er kanskje noen som vil sette kaffen i halsen og tenke at bringebær ikke har noe i en sjokoladekake å gjøre. Men det har de! De blir som små, friske smaksbomber, som matcher den mørke og mektige sjokoladen perfekt. Prøv. Det sabla godt!

Frysetørkede bringebær er også godt og vil ta seg ut på toppen av kaken. Du kan også lage konfektkaken med blåbær, revet brunost eller Daimkuler. Eller gå for en helt ren sjokoladesmak, uten noe annet. Det funker også.

konfektkake med bringebær

Konfektkake med bringebær

  • 200 g smør
  • 200 g 70% kokesjokolade
  • 200 g sukker
  • 4 egg
  • 1 pakke bringebær (125 g)
  • Melis

Sett ovnen på 160 grader varmluft og fest bakepapir i bunnen på en 22 cm Ø kakeform. Gni sidene in med litt smør.

Smelt smøret i en kasserolle og ta bort fra varmen. Grovhakk sjokoladen og ha i smøret. Rør om til alt har smeltet sammen til en jevn saus.

Ha egg og sukker i kjøkkenmaskinen. Bruk ballongvispen og visp på høy hastighet til en lys og luftig eggedosis. Det tar ca. 5 minutter (mye lenger enn jeg har gått rundt og trodd i alle år).

Bruk en slikkepott og vend sjokoladeblandingen litt og litt inn i eggedosisen. Det er for at ikke eggedosisen skal miste for mye luft.

Hell kakerøren i kakeformen og dryss over bringebær (så mange og så tett som du vil). La det gjerne være noen bær til overs til pyntingen. Dytt bærene lett ned i kakerøren slik at de dekkes helt.

Stek konfektkaken på rist midt i ovnen, i 60 minutter. Skru av ovnen og la kaken bli stående til ovnen er kald.

Skjær langs kanten på kakeformen når kaken er helt avkjølt. Dryss litt melis på toppen og pynt med ekstra bringebær rett før kaken skal nytes.

TIPS: Denne konfektkaken blir enda bedre når den får stå i kjøleskapet en natt så den kan fint lages på forhånd. Og den holder i alle fall i 5 dager i kjøleskapet, hvis ikke den spises opp umiddelbart, noe som kanskje er det mest sannsynlige…

konfektkake med bringebær

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.