Reinskavburger med japanske smaker
Middag, Saus

Reinskavburger med yakinikusaus

Jeg glemmer ofte bort at det i frysedisken på butikken ligger en fantastisk liten gavepakke til enestående husholdninger, nemlig reinskav. Det er billig, sunt og sabla godt, du tar bare opp det du trenger og kjøttet behøver ikke engang tines før det stekes, så det gjør ikke noe om middagsplanleggingen ikke er på topp. Og det kan brukes til så utrolig mye mer enn bare finnbiffgryte (enn så godt det er). Reinskavburger, for eksempel…

reinskavburger med båtpoteter og yakinikusaus

Jeg er stor fan av burger-konseptet: pakk det du måtte ønske av herligheter mellom to stykker saftig brød, og spis med hendene. Det gjør ikke noe om det er er litt grisete, det er nesten bare et pluss når det kommer til denne typen kosemat.

Her har jeg latt meg inspirere av en oppskrift jeg fant på MatPrat. Det skal egentlig være Mirin (japansk risvin) eller søt sake i sausen, men det hadde jeg ikke så jeg improviserte litt med riseddik og brunt sukker. Det funker finfint!

Og de soyamarinerte båtpotetene er bare helt utenomjordisk gode, om jeg så skal si det selv (men mamma sa det først altså, objektiv som hun er). De kan du bruke til andre retter også eller bare spise som de er, som snacks.

Reinskavburger med yakinikisaus (1 porsjon)

Yakinikusaus
2 ss soyasaus
1 ss riseddik
1,5 ss brunt sukker
1 lite fedd hvitløk, revet
0,5 ss revet ingefær (gram)
1 ss vann
0,5 ts maisenna

Soyamarinerte båtpoteter
200 g poteter, i båter
1 ts rapsolje
1 ts soyasaus
1 ts akasiehonning
Salt og pepper

Reinskavburger
0,5 ss rapsolje
200 g reinsdyrskav
1 sjalottløk, i tynne skiver
50 g sopp
1 vårløk
1 hamburgerbrød
Ruccolasalat
Majones
Lime

Start med yakinikisausen: Ha soyasaus, riseddik, sukker hvitløk, ingefær og vann i en liten kasserolle. Kok opp og la sausen småkoke i 5 minutter. Sil av og rør inn maisenna. Kok opp sausen på ny og la den småputre 1-2 minutter. Sett til side.

Så er det på tide å lage båtpotetene: Sett ovnen på 210 grader varmluft. Skyll og tørk potetene og del i båter eller tykke staver. Hell over olje, soyasaus og honning og bland godt. Krydre med flaksalt og nykvernet pepper.

Fordel potetene utover en liten langpanne eller en ildfast form. Hell av overflødig væske for å være sikker på at potetene ikke blir “soggy”. Stek midt i ovnen i 25-35 minutter, til potetene er møre og blåser seg litt opp.

båtpoteter med majones og yakinikusaus

Og mens potetene gjør seg klar går du i gang med reinskavburgeren: Varm opp oljen i en stekepanne på sterk varme. Stek kjøttet raskt til det har fått litt stekefarge og er gjennomstekt. Løft ut av pannen og hold varmt.

Stek sopp og løk til soppen begynner å væske og faller litt fra hverandre, og løken har fått litt farge. Til bildene brukte jeg 5 gram tørket traktkantarell som jeg lot ligger 30 minutter i varmt vann før jeg stekte i pannen. Du kan også bruke vanlig kantarell eller sjampinjong i skiver.

Legg ruccola og stekt reinskav på lunet hamburgerbrød. Topp med stekt sopp, finsnittet vårløk, yakinikisaus og majones. Sammen med de herlige båtpotetene er dette superdigg kosemat!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.