krydret blomkål i pitabrød
Kjøttfri mandag, Middag

Spicy blomkål i pitabrød

Denne sommeren har det vært lite agurknyheter, heldigvis. I stedet har vi blitt underholdt av sommerferiebilder fra Iran, mens grønnsaken i medienes søkelys har vært blomkålen. Først var det overskudd, nå er det underskudd. Hvor vil det hele ende?

Med masse digg krydder i et pitabrød, forhåpentligvis, og da snakker jeg om blomkålen, altså!

krydret blomkål i pitabrød

Blomkål har de siste årene blitt en av mine kjæreste redningsbøyer der jeg står i butikken mens sulten gnager på siste rest av tålmodighet og inspirasjon. Den milde, men ganske tøffe grønnsaken takler det meste du utsetter den for av krydder og tilberedning. Og det går raskt, noe som er særs viktig når man står overfor en alvorlig blodsukkerkrise.

Jag vil påstå at det eneste blomkålen ikke tåler, er å blir ihjelkokt til det nivået at bukettene kan siles gjennom tennene. Vi er ganske mange med traumer etter slike tragedier…

krydret blomkål i pitabrød

Spice up the blomkål

Har du lyst på noe med mye smak og det eneste du har er et blomkål, da er dette oppskriften for deg! Her er det mye spennende som skjer én gang, med en krydderblanding inspirert fra en matreise til Marokko.

Du kan også gå på oppdagelsesferd i egen krydderhylle. Ras el hanout (den marokkanske versjonen av piffi-krydder) er perfekt på blomkål i stedet for de krydderne jeg har brukt. Eller kanskje du finner noe annet eksotisk som du ikke helt vet hvordan du ellers skal bruke. Jeg er sikker på at blomkålen tåler det ;-)

Pita med spicy blomkål (1 porsjon)

0,5 blomkål
0,5 ts spisskummen
0,5 ts malt gurkemeie
0,5 ts malt ingefær
0,25 ts sort pepper
0,5 ts flaksalt
4 småtomater
0,25 gul løk
1 ss mandelskiver
God olivenolje
1 pitabrød (hjemmelaget eller bortekjøpt)
Fersk koriander

Sett ovnen på 200 grader. Skyll blomkålen og rist av så mye vann som mulig. Skjær i tykke skiver eller del i passe store buketter.

Bland sammen krydder og vend blomkålbukettene i blandingen slik at krydderet blir jevnt fordelt.

Del tomatene i to og skjær løken i tynne båter. Legg på bakepapirkledd stekebrett sammen med de krydrede blomkålbukettene. Fordel mandelskivene utover brettet og ringle over olivenolje slik at alt får litt “smøring”. Stek blomkål og tomater midt i ovnen til grønnsakene er møre. Det tar ca. 20 minutter. Varm pitabrødet i ovnen de siste 5 minuttene.

Skjær et bredt snitt i pitabrødet og fyll med deilig krydret blomkål og søtbakt tomat og løk. Topp med fersk koriander (det er ikke krise hvis du ikke har det, altså).

Klar, ferdig – NYT!

2 Comments

  1. Etter den turbulente blomkålsommeren har jeg virkelig fått sansen for denne grønnsaken. Har begynt å bruke ferdig tikka masala eller korma på glass som marinade før jeg steker i ovnen. Smart å servere i pita-brød!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.