kylling med hoisinsaus
Middag

Kylling med hoisinsaus – og litt om hvordan det står til…

Jeg har laget en sabla digg, enkel og lynrask oppskrift på kylling med hoisinsaus (hoisinsaus er så godt det, jeg fatter ikke hvorfor jeg ikke har brukt det mer), men først tenkte jeg at jeg skulle oppdatere dere litt på mitt “nye” liv i hovedstaden. Så om du ikke er interessert i det, eller er altfor sulten til å bry deg, kan du nå bare hoppe ned til slutten av innlegget. Jeg lover å ikke bli fornærmet, altså ;-)

For et år siden gjorde jeg noe jeg selv synes var ganske modig. Jeg sa opp jobben, solgte leiligheten, sa “javel” til venner og familie (et klassisk sørlandsuttrykk som fungerer like bra som “hei” og “farvel” og alt imellom). I Oslo venta drømmejobben og et helt nytt liv. Det er ikke så ofte jeg deler hva som skjer i livet mitt her og nå, men du lurer kanskje på hvordan det har gått?

tilbakeblikk på mitt første år i Oslo
Turist i Essaouira. Livsmotto i mitt nye “slott” på Torshov. Beste reiseselskap i Marrakech. Ravioli til “frokost” i Barolo.

I “drømmejobben” har jeg endelig fått betalt for å drive med det som har vist seg å være min store lidenskap: å lage gode oppskrifter og spre matglede. Det er jo det denne bloggen har handlet om i snart 8 år.
Jeg har fått meg leilighet med spitter nytt kjøkken, jeg har reist masse og spist utrolig mye god mat og store mengder gelato! (PS: På Instagram deler jeg mer av reiser og dagligliv. Følg meg gjerne dersom du er nysgjerrig…)
Jeg har selvsagt også blitt kjent med mange nye fine folk, som inspirerer, støtter og følger meg på veien.
Til tider føler jeg meg som den heldigste jenta i hele verden, og det er en fin følelse å kjenne på!

Ta sjansen – det angrer du sjelden på

Jeg tror faktisk ikke jeg har angret ett eneste sekund på at jeg tok sjansen på å endre livet mitt så drastisk. Ikke det at det er så mye mer glamorøst å bo i Tigerstaden, eller at det ikke er tunge stunder underveis, men det hadde det jo vært uansett hvor jeg hadde befunnet meg. Alt i alt vil jeg si at endringene har ført til at jeg trives bedre med meg selv, og har bedre relasjoner til de som er viktige i mitt liv. Ganske flott, ikke sant?

tilbakeblikk på mitt første år i Oslo
Rimelig fornøyd med å møte kokkelegenden Massimo Bottura. Lek med rabarbra på jobb. Is og kanaler i Venezia. Port & tonic med gode venner på Hvaler.

Den største ulempen har vært at “dagjobben” stiller hobbyen i skyggen og det er færre oppdateringer her. Ikke bare deler jeg mindre oppskrifter, men jeg lager mindre mat til meg selv. Jeg vet ikke om det er at jeg er matlei, kjøkkenlei eller bare mangler overskuddet, men andelen knekkebrødmiddager har økt betraktelig.

Hverdagskylling med hoisin

Og nå, endelig, er det duket for litt matprat igjen. En eller annen variant av denne superduperkjappe kyllingretten har reddet meg gjennom flere middagskriser det siste året. Du kan selvsagt velge andre grønnsaker enn de jeg foreslår, men ikke dropp hoisinsausen. Den er så god jeg kunne drikke den (neida, joda, neida…). Og mango i denne deilige asiatiske miksen… Ubeskrivelig godt, synes jeg da! Håper du er enig!

kylling og hoisinsaus, grønnsaker og mango

Kylling med hoisinsaus (1 porsjon)

Fullkorntortilla eller kokt ris
1/4 gulrot, i strimler
1/8 agurk, i strimler
1/4 vårløk, finsnittet
4 sukkererter, finsnittet
1/4 mango, i strimler

2-3 økologisk kyllinglårfilet, i strimler
Salt og pepper
0,5 ss rapsolje
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss hoisinsaus
1/2 ss sesamfrø, ristet
Fersk koriander, finhakket

Gjør klar alle ingrediensene på forhånd. Når stekingen er i gang, går det raskt unna. Vil du ha ris til, kok som anvist. Tortillalefsene varmes i ovnen slik at de får litt lunk.

Skjær grønnsaker og frukt i like store strimler. Grønnsakene kan stekes raskt sammen med kyllingen før servering, men det smaker ekstra friskt og crispy med rå grønnsaker.

kylling med hoisinsaus

Tørk kyllinglårfiletene med kjøkkenpapir og skjær i jevne strimler. Varm opp olje i en stekepanne på sterk varme og stek kyllingtrimlene til de får litt farge. Senk temperaturen, tilsett hvitløk og hoisinsaus og stek videre til kyllingen er gjennomstekt.

Sesamfrøene ristes i tørr stekepanne til de begynner å få bli gylne.

Server hoisinstekt kylling med strimlet gulrot, agurk, mango, vårløk og sukkererter – enten i en bolle sammen med ris, eller pakket i en wrap. Topp med stekte sesamfrø og fersk koriander (selv om jeg ikke hadde det da jeg tok bildene så lover jeg det er himla godt). Og så er det bare å nyyyyde!

2 Comments

  1. Hei! Hvilken hoisinsaus bruker du?

    • ENEstående Mat

      Hei Ingrid! Jeg kjøpte den de hadde på nærbutikken, Blue Dragon Rich Hoisin. Funker bra! Men det finnes sikkert noen mer spennende og mer autentiske sauser der ute, dersom du er mer eventyrlysten ;-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.