geiter på Eidsvoll
ENEstående Mat

Ny by, ny jobb og nye muligheter!

Jeg har i grunnen alltid vært i bevegelse. Ikke sånn treningsmessig altså, gud forby, men i forhold til hva jeg har kalt “hjemme”. Fra jeg flyttet hjemmefra som 19-åring og til jeg flyttet tilbake til Kristiansand 11 år senere, hadde jeg intet mindre enn 12 forskjellige adresser! Sikkert ikke verdensrekord, men likevel…

Farvel, mitt kjære Elveslott!

De siste 7 årene har jeg hatt Elveslottet som residens. Det er på dette kjøkkenet enestaaendemat.no har fått sitt innhold og mening, og det er her jeg har fått bestemme helt selv hvor skapene skal stå og hva de skal fylles med.

kjøkkenet i Elveslottet
Mitt kjære kjøkken i Elveslottet. Foto: Vidar Fossheim Godtfredsen
Stua i Elveslottet
Stua i Elveslottet slik den framstod i salgsprospektet. Foto: Vidar Fossheim Godtfredsen

Jeg har virkelig hatt det godt, både i jobb og slott, men etterhvert tok rastløsheten tak i meg. Først pusset jeg opp soverommet, så måtte sofaen Arild vike for en ny, yngre modell og til slutt pusset jeg opp gangen. Men det var ikke helt nok. Jeg trengte mer forandring!

Mindre rastløse sjeler ville kanskje gått igang med å ommøblere, pusse opp enda et rom eller finne en ny hobby, men ikke denne jenta, nei. Jeg fant ut at om jeg noen gang skulle bytte beite så var tiden inne nå. Etter 6 år med matblogg visste jeg at jeg gjerne ville jobbe med noe matrelatert, og da jeg først hadde åpnet for den tanken forstod jeg rask at Sørlandet nok ikke har de aller beste mulighetene for en grafisk designer med hjerte for god mat.

Ny jobb!

For å gjøre en middels lang historie bittelitt kortere: i sommer fikk jeg tilbud om å jobbe som matfaglig innholdsprodusent i Redink i Oslo! Det betyr i grunnen at jeg skal gjøre det samme som jeg har bedrevet på bloggen, bare at jeg får betalt for det. Lidenskap er blitt levebrød. Hvor kult er ikke det?

Pakking i elveslottet
Livet pakkes ned i kasser og bobleplast
tom stue i Elveslottet
Døren lukkes til Elveslottet – en ny åpnes i Tigerstaden!

Så nå står jeg her da, med et fullstendig nytt liv. Flyttelasset står på lagerhotell og jeg har fått midlertidig bosted hos gode venner og 5 geiter på Eidsvoll. Første uke i ny jobb er overstått og jeg kan ikke huske sist jeg var så mentalt utslitt – på en god måte.

Noen fortalte meg nylig at man burde gjøre én stor forandring i livet hvert femte år. Jeg vet ikke hvorfor, men kanskje det er for å gjøre tilværelsen mer interessant, eller noe? Kjenne at man er i live? Ikke vet jeg, men nå kan jeg trygt si at jeg har tatt igjen og vel så det, for mangler på store forandringer de siste 7 årene (å bytte sofa teller ikke).

Hva betyr dette for enestaaendemat.no?

I løpet av de siste 2,5 månedene har jeg fått ny jobb, sagt opp gammel jobb, operert venstre kne, solgt Elveslottet, pakket livet ned i kasser, sagt farvel til gamle kolleger og gode venner, flyttet til en ny landsdel og ny by, startet i ny jobb og begynt jakten på ny residens. Bloggen, mitt hjertebarn, har blitt mer og mer nedprioritert. Det har vært ganske vondt, men andre ting har fått fokus. Og slik vil det fortsette å være.

Jeg legger ikke ned bloggen men det vil bli færre nye innlegg. Det sier seg selv: jeg skal benytte den kreative kraften på jobb, ikke blogg. Jeg kommer til å fortsette å tipse fra arkivet på facebooksiden og på instagram-kontoen vil jeg fortsette å dele, om kanskje mer med personlige ting enn tidligere.

Og jeg er selvsagt bare en mail unna om det skulle være noe du lurer på i forhold til det som ligger på bloggen.

Geiter i Gamle Fossenvegen på Eidsvoll
Idylliske Eidsvoll er første stopp på veien i min nye tilværelse
geiter på Eidsvoll
Jeg er tatt godt imot av de nysgjerrige og hyggelige naboene på Eidsvoll ;)

Dette er min (og mammas) kokebok, og kanskje litt din også? Jeg håper du vil fortsette å benytte enestaaendemat.no som inspirasjon til gode hverdagsmiddager, både du som er enestående og du som skal mette flere.

10 Comments

 1. Så spennende!! Gratulerer, og lykke til med både det ene og det andre og det tredje. :)

 2. Lene Simonsen

  Lykke til! Bloggen din er min kokebok også :)

 3. Tine Jacobsen

  Gratulerer!

 4. Lykke til i ny jobb og ny hverdag :-) Så flott at bloggen består, henter titt og ofte oppskrifter og inspirasjon fra den :-)

  • ENEstående Mat

   Takk for lykkeønskninger, Monica! Det er alltid hyggelig å høre at bloggen settes pris på av andre :-)

 5. Lykke til med ny jobb. Høres spennende ut. Du har jammen rukket mye på 2,5 måned. Takk for mange gode oppskrifter og jeg håper på noen nye om tid og stunder.

  • ENEstående Mat

   Takk for hyggelig melding, Eva! Det har absolutt vært travelt. Og etterhvert vil det nok bli tid noen nye oppskrifter også ;)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.