pasta med krabbe, lime og koriander
Middag, Skalldyr

Pasta med krabbe, lime og koriander

Som sørlending skammer jeg meg litt for hvert år som passerer og jeg ikke får tatt et dypdykk i krabbegryta. Det hører liksom med når man snakker med blaude konsonanter og er “flad i haue”. Men jeg redder meg litt inn med denne pastaen med krabbe.

Da jeg var liten var jeg mang en stille sommernatt med på å lyse etter krabber. Den magiske opplevelsen er noe alle burde få med seg en gang i livet. Det som er mindre magisk er alt som kommer etter at krabbene er kommet opp av havet. Kokingen bør foregå utendørs, aller helst i en gigantisk gryte forbeholdt formålet. Og så må man jo slippe levende dyr oppi kokende vann, da. Er det rart det går årevis mellom hvert krabbemåltid, spør jeg bare?

pasta med krabbe, lime og koriander

Heldigvis er veien blitt kortere til denne enkle pastaretten for de av oss som blir lett sjøsyke eller av andre grunner ikke gir seg i kast med å grave krabber selv. I butikken får man jo kjøpt krabbeklør så her snakker vi fiks ferdig middag på et kvarter! Og det helt uten å låne båt eller plukke ut av fotstøets uransakelige irrganger.

Pasta med krabbe, lime og koriander (1 porsjon)

1 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, finhakket
1 liten sjalottløk, finhakket
0,25 rød chili, finhakket
80 g hvitt krabbekjøtt
0,5 lime, saft og skall
Nykvernet pepper
Salt
150 g fersk fettuccine, spaghetti eller tagliatelle
Fersk koriander, finhakket

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels sterk varme. Surr finhakket hvitløk, løk og chili et par minutter slik at løken blir mindre skarp i smaken.

Tilsett krabbekjøttet, halvparten av limesaften og godt med nykvernet pepper. Smak til med salt om nødvendig. Rør om og senk temperaturen til laveste innstilling.

Kok opp lettsaltet vann og ha i pastaen. Kok til al dente, litt tyggemotstand, og hell av kokevannet. Ringle litt olivenolje over pastaen slik at den ikke klebrer.

Ha pastaen over på tallerken og topp med krabbeblandingen. Skvis over resten av limesaften og server med et raust dryss revet limeskall og finhakket koriander.

2 Comments

  1. Dette ser fantastisk godt ut! Fint å se at du er tilbake igjen på bloggen!

    • ENEstående Mat

      Hehe… det er ikke mye tid til matlaging eller blogging, men håper å kommer med små drypp nå og da ;-) Denne pastaretten var så god at jeg ikke rakk å hente kamera engang. Det ble med mobilen ;)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.