ostekakeis på pinne med knust havrekjeks
Dessert, Snacks

Ostekakeis på pinne

Det er noe jeg har fundert på en stund og det er hvorfor kremost med fruktsmak har livets rett? Mandarin og ananas for eksempel, og den med kirsebær. Det har jo ingenting på et ostefat å gjøre! Det er litt som med ananas på pizza. HVORFOR???

Etter flere tiår på denne planeten tror jeg endelig jeg har svaret (i alle fall på det med osten). Søt kremost er perfekt til bruk i krem og til baking. Og til ostekakeis!

ostekakeis på pinne

Jeg har lyst til å si at isen er klar på 5 minutter, men det ville være reinspikka løgn. Først må kremosten tempereres (ligge på benken en stund) slik at den blir myk og fin. Deretter må du tålmodig vente på at isen skal stivne, og det tar jo timesvis. Men selve arbeidsinnsatsen er over på kun 5 minutter, og det er jo ikke all verdens. Det er i alle fall verd det når du sitter der i varmen og kan nyte denne herligheten!

Ostekakeis på pinne (6 ispinner)

125 g kremost med mandarin og ananas, romtemperert
25 g melis, siktet
3 dl yoghurt med kokos
1 dl kremfløte
1 ts revet sitronskall
Knust havrekjeks

Bruk håndmikser eller kjøkkenmaskin og pisk sammen kremost og melis til en jevn og myk masse. Tilsett yoghurt og kremfløte og pisk akkurat lenge nok til at ostemassen så vidt topper seg. Rør inn revet sitronskall til slutt.

Hell over på ispinneformer eller i pappkrus og dytt pinnene ned i formene. Mine ispinneformer er på 1 dl pr ispinne, og jeg får 6 ispinner med denne oppskriften.

Sett ispinnene i frysen og la de stå til de er gjennomfrosne.

Knus havrekjeks og vend ispinnene i kjekssmulene. Så er det bare å nyyyyte!

ostekakeis på pinne med knust havrekjeks

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.