ceviche med kveite servert i avokadoskall
Forrett, Middag, Sjømat, Snacks, Tapas

Ceviche med kveite

Hva tyr du til når du er fysen? Salt, søtt, sjokkis? Selv har jeg alltid vært den som tar et dypdykk i chipsbollen og det er ikke bunn i denne jenta før bollen er tom, det skal jeg love deg. Er det salt og knaser når jeg tygger, er jeg solgt!

Så, her om dagen skulle jeg gjøre litt research til en middag sammen med gode venner. Jeg hadde nemlig foreslått å ha litt ceviche som appetittvekker uten at jeg egentlig hadde laget det selv før. Til min store overraskelse fant jeg fort ut at det var mer enn innafor å ha knasende sprø og salte tortillachips til ceviche. Og, som ved et trylleslag er jeg solgt, jeg kan ikke få nok, jeg er blitt en slave til ceviche-kjøret. Det er riktignok ikke det verste man kan være avhengig av, men likevel… Jeg skulle gjerne hatt bittelitt mer karakter ;-)

ceviche med kveite

Til middagen med mine venner brukte vi faktisk sesongens første skrei (se tips om bruk av villfanget fisk i bunnen av innlegget). Ellers var det rimelig likt som denne oppskriften. Her har jeg riktignok tatt med en digg koriandermajones, og jeg har ristet potetlompe for å se om “ceviche i lompe” kunne funke. Det gjør det!

ceviche med kveite i lompe

Så mine venner, det er bare å hive seg på ceviche-vogna sammen med meg. Det er god plass her til alle som liker enkle og smaksrike fiskeretter med masse krønsj!

Ceviche med kveite (1 porsjon)

100-125 g kveite, skinn- og benfri
2 ss ferskpresset limesaft
1 ss extra virgin olivenolje
0,5 vårløk, finsnittet
0,5 avokado, i terninger
0,25 mango, i terninger
0,25 gulrot, i tynne staver
1 ss fersk koriander, grovhakket
0,25 grønn chili/jalapeño, finsnittet
Salt og nykvernet pepper

Koriandermajones
1 ss majones
en liten dasj srirachasaus
1 ss fersk koriander, finhakket
1 ts ferskpresset limesaft
Salt og pepper

2 potetlomper/myke tortillalefser
Salte tortillachips

Skjær fisken i terninger på ca 1×1 cm. Ha fisketerningene i en skål eller bolle sammen med limesaft, olivenolje og finsnittet vårløk. Sett bollen i kjøleskapet i 20 minutter.

Mens fisken “koker” i kjøleskapet kan du røre sammen majonesen: Ha majones, finhakket koriander og limesaft i en skål og rør sammen. Smak til med salt og pepper.

Koriandermajones til ceviche

Del avokadoen og mangoen i terninger og skjær gulroten i tynne strimler (her kan du også bruke et julienne-jern dersom du har det).

Vend avokado, mango, gulrot og koriander inn sammen med kveiten og la alt stå i 20 minutter til. Her foretrekker jeg at det står på kjøkkenbenken slik at cevichen ikke er iskald når jeg skal spise.

Hvis du vil kan du riste potetlompene i en tørr stekepanne 2-3 minutter på hver side.

Smak til cevichen med salt og nykvernet pepper og finsnittet jalapeño. Server i potetlompe sammen med salte tortillachips for deilig krønsj.

Skal du servere ceviche som forrett kan du fylle “røren” i det tomme avokadoskallet med litt salte tortillachips ved siden.

ceviche med kveite servert i avokadoskall

Tips til bruk av rå fisk i ceviche: Selv om fisken “kokes” i sitrus er det lurt å forsikre seg om at fisken er helt trygg. Oppdrettsfisk kan brukes som den er og all fisk som har vært frossen er trygg. All villfanget fisk bør ta en tur i frysen og bli gjennomfrossen før den brukes til ceviche, gravet fisk eller sushi.

2 Comments

  1. Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.