blomkålpizza med 4 oster
Kjøttfri mandag, Middag, Snacks

Blomkålpizza med 4 oster

Jeg spøker ofte om egen avhengighet når det kommer til pizza men det er langt fra bare tull og tøys. Jeg kunne glatt spist det til alle døgnets tider om det bare hadde vært bra for min noe inaktive og snart middelaldrende kropp. Det er det lurt å passe litt på, har jeg hørt. Ikke når det kommer til ost, gud forby, man må jo leve, men måtehold er visstnok noe man kan vurdere. Eller kanskje en pizzabunn laget av grønnsaker kan være “redningen”. Kan jeg kanskje spise pizza så ofte jeg vil likevel…

pizzabunn med blomkål som hovedingrediens

Blomkålpizza aldri har stått øverst på ønskelisten min. Den har ikke engang nådd topp ti, men siden det er pizza så må jeg jo prøve. Det er heller ikke så lenge siden jeg delte mine tanker rundt blomkålens fortreffelige egenskaper til hverdag og fest, så det burde absolutt være innafor. Eller?

Jeg ville lyve hvis jeg sa at blomkålpizza er det beste som har hendt pizza siden folkene i Napoli bestemte seg for å putte tomatsaus og ost på en brødleiv og hive den i ovnen. Men det er et godt alternativ for de som av ulike grunner ikke kan spise vanlig pizzabunn. Bunnen holder godsakene på plass som den skal og den smaker godt (selvsagt, med all den deilige parmesanosten!).

Ta ikke mitt ord for det – prøv selv! Det tar maks en time og lager du denne varianten kan du i tillegg kose deg med store mengder smeltet ost (the stuff dreams are made of). Om det blir den nye fredagspizzaen eller ei – det er opp til deg!

blomkålpizza med 4 oster

Blomkålpizza med 4 oster (1 porsjon)

ca 225-250 g revet blomkål
0,75 dl revet parmesanost
1 egg
Flaksalt

2 ss crème fraîche
1 fedd hvitløk
Nykvernet pepper

Revet Jarlsberg
Revet cheddarost
1 ss blåmuggost, smuldret
Frisk oregano
Olivenolje

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Skyll og tørk blomkålen, men sørg for at den blir helt tørr igjen. Ekstra væske vil gjøre det vanskelig å få en god bunn.

Bruk stavmikser eller food processor til å kjøre blomkålen til fine smuler. Rør inn revet parmesanost og et pisket egg. Smør røren ut på et bakepapirkledd stekebrett, ca. formet som en sirkel. Forsøk å få bunnen jevnt tynn over det hele, 3-4 mm tykk. Dryss over litt flaksalt og forstek bunnen midt i ovnen i 20 minutter.

Rør sammen crème fraîche, finhakket hvitløk og nykvernet pepper. Smør jevnt ut på den forsteke blomkålbunnen. Dryss på revet Jarlsberg og cheddarost og fordel blåmuggosten på toppen (den fjerde osten er i bunnen).

Stek midt i ovnen i 8-10 minutter, til osten er godt smeltet og blomkålpizzaen har begynt på bli god og svidd i kantene.

blomkålpizza med 4 oster og frisk oregano

Avkjøl litt på rist før pizzaen serveres. Topp med frisk oregano, ringle over litt god olivenolje og så gjenstår det bare å nyte herligheten med verden beste samvittighet!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.