Stekte grønne paprika - pimietos de padrón
Reise, Tapas, Tilbehør

Pimientos de Padrón – stekte grønne paprikaer

Barcelona er en av mine absolutte favorittbyer. Det er noe med den byen som appellerer til meg på alle mulig måter: hyggelige fastboende, godt klima store deler av året og nærhet til sjø (som jeg nærmest er avhengig av). Mest av alt er det likevel maten som gjør at jeg stadig vender tilbake (og cava’en, selvsagt). Jeg behøver ikke shoppe, se et eneste mesterverk av Gaudí eller gjøre noe som helst, annet enn å bare hoppe fra nabolagsbule til stjernerestaurant, fra havneskur til takterrasse, og frotse i alt det gode de har å by på. Dagene i Barcelona forsvinner fort i en evig matrus, og det finnes ikke noe bedre!

gateliv i Barcelona
På vei til noe godt…
Tapasbar i Barcelona
Er det ikke plass inne, kan man alltids stå ute når man vil stoppe for litt “påfyll”. Mamma i blått <3

Mitt største “problem” i Barcelona er faktisk å la være å gå tilbake til spisesteder jeg allerede har vært. Det er jo et enormt utvalg, så det burde ikke være behov for å krysse sine egne spor. Likevel, når jeg reiser med andre så er det steder jeg gjerne vil vise eller ta dem med på, slik at de også kan oppleve det samme som meg. Og slik gikk det til at jeg havnet på Cuines Santa Caterina for andre gang, og ble forelsket i en skål stekte grønne paprikaer.

Cuines Santa Caterina i Barcelona
Travelt og uformelt på Cuines Santa Caterina

Stekte grønne paprika - piemnton padron

Etter å ha siklet på “nabobordets” bestilling litt for lenge, fant vi ut at vi måtte prøve en servering med det samme: Piementos de Padrón. De små og beskjedne grønne pepperfruktene viste seg å være utrolig gode. Den karakteristiske bitre smaken fra grønn paprika var der fremdeles, men helt nedtonet etter varmebehandlingen, og i stedet hadde de fått fin sødme, med litt svidd og god smak fra olje og salt. Enklere kan det nesten ikke gjøres!

Piementos de Padrón er verdens enkleste tapasrett

Dette må jo være verdens enkleste tapasrett og grilltilbehør nå som sommeren er over oss. Det funker også som lett snacks på spontan-piknik i hagen. Det er dessverre ikke mange steder som fører padrón-paprika i butikkene her hjemme ennå, men jeg har lest på det store internettet at det finnes fra tid til annen i velassorterte dagligvarebutikker eller importbutikker. Kjøp de grønne pepperfruktene når du kommer over de i butikken. Det passer alltid, sommer som vinter, enten du skal lage full tapas, eller kun vil ha litt snacks.

Så enkelt gjør du det:

Stekte grønne paprikaer (Pimientos de Padrón)

Pimientos de Padrón (grønne pepperfrukter)
God olivenolje
Flaksalt

Skyll og tørk pepperfruktene. Ringle over godt med olivenolje og bruk hendene til å fordele olje godt.

Stek på sterk varme  til paprikaene nesten er svidd og begynner å få et lite hvitskjær i skallet. Dryss over flaksalt og server med én gang.

Prøv også med et dryss revet parmesanost.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.