energikuler med dadler og bringbærstøv
Mellommåltid, Snacks

Energikuler med bringebærpulver

Jeg liker godt reklamefilmen hvor Joan Collins feier rundt med sine voldsomme diva-nykker, helt til en kompis ber henne spise litt sjokolade og så viser det seg at Joan Collins egentlig er en mann med lavt blodsukker. Akkurat slik føler jeg meg selv av og til. Dessverre er jeg ikke så velstelt og designerkledd som Joan Collins, men mer som trollet under broen i Bukkene Bruse, med vorter og det hele. Hadde jeg vært en tegneseriefigur, hadde du sett røyken sive ut av de skogskledde ørene mine i det lunta ble tent…

energikuler med dadler og bringbærstøv

Vi har vel alle et snev av den såkalte “lavt blodsukker-lidelsen” på et eller annet tidspunkt – det varierer bare veldig fra person til person hvor tydelig den viser seg. Eller om man er bevisst på det selv, eller ikke. Mitt beste triks for å unngå å miste fatningen i full offentlighet (eller håndtere krisen når den først har oppstått) er å ha lett tilgang på rask, men god, energi. Jeg forsøker så godt jeg kan å unngå overnevnte sjokolade eller bensinstasjonmat (det har særdeles kortvarig virkning på meg og kommer med en kraftig bismak av dårlig samvittighet i tillegg), og velger heller å gå for müslibar, rawbar eller lignende. Og er jeg riktig så forutseende, har jeg hjemmelagde energibomber jeg kan ty til når (ikke hvis!) divatrollet begynner å bruse med fjærene.

Energikuler med bringebærpulver (8 stk.)

60 g dadler (gjerne steinfrie)
50 g pekannøtter, lett ristet
10 g gresskarfrø (gjerne økologiske), lett ristet
10 g økologisk kokosmasse uten sukker (eller økologiske kokosflak)
En liten klype salt

Bringebærpulver eller frysetørket bringebær
Økologisk kokosmasse uten sukker (eller kokosflak)

Hvis du ikke får tak i steinfrie dadler, start med å dele dadlene i to på langs og fjerne steinene. Rist pekannøtter og gresskarfrø lett i tørr stekepanne for å få fram en rikere nøttesmak. Bruk food processor (eller lignende apparat med skarpe knivblad) og kjør nøtter, frø, kokos og en klype salt til en løs, smuldrete masse. Ha så i de steinfrie dadlene og kjør videre til alt er fint hakket opp og godt blandet.

Form massen til bite size-kuler: ta litt daddel- og nøttemasse (ca 1-5 ss) og trill til kuler med håndflatene. Bruk gjerne engangshansker. Legg kulene på en tallerken til alle er ferdigtrillet.

energikuler med dadler og nøtter

Bland 2:1 bringebærpulver og kokosmasse i en skål. Eller (hvis du ikke har bringebærpulver): Støt kokosflak og hele frysetørkede bringebær til “pulver” i en morter. Du kan også benytte en elektrisk kaffekvern/krydderkvern om du vil, bare sørg for at den er helt ren for andre smaker. Hell pulveret ut på en tallerken og rull hver energikule til den er dekket av fargerikt strøssel med smak av syrlige bringebær og eksotisk kokos. Noen foretrekker å la energikulene være “nakne” helt til de skal nytes, og trille de kjapt i bringebærpulveret rett før de forsvinner inn i munnen… Det er opp til deg!

Oppbevar energikulene i boks med lokk i kjøleskapet.

energikuler med dadler og kokos

TIPS 1: Har du ikke bringebærpulver bruker du bare frysetørkede bringebær. Dette fås på enkelte velassorterte dagligvarebutikker, helsekostbutikker og noen nettbutikker som iherb.com. Det samme gjelder økologisk/sukkerfri kokosmasse/kokosflak.

TIPS 2: Bringebær- og kokospulveret gjør seg også som strøssel på hjemmelaget iskrem eller som kakepynt.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.