kjøleskapsgrøt med banan og peanøtter
Frokost

Kjøleskapsgrøt à la Elvis

Nå er det vel ikke akkurat Elvis man skal se til for inspirasjon til de store gastronomiske opplevelsene, spesielt ikke med tanke på hvordan han så ut rett før han gikk bort (hvis vi går ut fra at han faktisk er død, da). Kongen av rock ‘n’ roll hadde nok spist ett eller to for mange av sin favorittrett: peanutbutter and banana sandwiches. Det ryktes at en spesialvariant av dette kraftmåltidet inneholdt enorme mengder bacon i tillegg til peanøttsmør og bananer, og at hele herligheten kom inn på ca 8000 kcal pr. porsjon! Ikke rart fyren sleit med helsa…

Jeg kan love med hånda på hjertet at kjøleskapsgrøt à la Elvis ikke er i nærhet av samme energinivå som smørbrødet. Ei heller inneholder den bacon (selv om det kanskje kunne funke. Bacon er jo godt i det meste…). Når det er sagt, blir nok aldri kjøleskapsgrøt med banan, peanøttsmør og salte peanøtter ansett som spesielt sunt. Men godt er det! Best å spare den til helgekosen…

kjøleskapsgrøt med banan og peanøtter

Kjøleskapsgrøt med banan og peanøtter (1 porsjon)

10 g chiafrø (eller 30 g müsli-blanding)
10 g økologisk peanøttsmør
100 g vaniljeyoghurt
50 g lettmelk
Banan i skiver
Salte peanøtter

Rør sammen frø (eller müsli), peanøttsmør, yoghurt og melk i en skål. Dekk skålen med plastfolie og la stå i kjøleskapet gjennom natten.

Skjær banan i skiver og legg på kjøleskapsgrøten. Dryss over noen ekstra peanøtter og nyt frokostgrøten en “konge” verdig…

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.