kikertsalat med tunfisk og majones
Lunsj, Matpakke, Salat, Sjømat

Kikertsalat dag 3: Tunfisk

En gang i tiden studerte jeg i San Francisco. Det virker som et helt liv siden, og det er nok ikke langt unna sannheten både når det gjelder år som er gått og erfaringer som er gjort, etter dét eventyret. Som student måtte jeg passe på at studielånet varte hele semesteret, men jeg unnet meg nok ganske mye likevel. Jeg oppdaget Starbucks, thaimat og surdeigsbrød blant annet. Jeg ble også godt kjent med noen av de mindre minneverdige amerikanske matvanene. Værst var det nok det året jeg bodde uten kjøkken (!) og kun hadde microbølgeovn til å lage varm mat i. Mulig det er grunnen til at jeg ikke har micro i dag… Jeg var ivrig på tunfisk på boks også. Det var jo bare å tilsette en pose Tuna Helper og VIPS! så hadde jeg et “smakfullt”, “hjemmelaget” måltid.

kikertsalat med tunfisk og majones

Det er altså ikke veldig ofte jeg åpner en boks tunfisk lenger – Tuna Helper er virkelig BAD og setter dype, dype spor. Det er likevel liten tvil om at fisken passer sabla bra i en god sandwichsalat, og nå også til kikertsalat. Til dag 3 har jeg “dekonstruert” den tradisjonelle tunfisksalaten og gjort det hele mer delikat og smakfullt, og muligens bittelitt sunnere. Og det funker som heia!

Kikertsalat med tunfisk og majones (1 porsjon)

1/2 boks tunfisk i vann
1-2 ss hjemmelaget majones (se lenger ned i innlegget)

1/4 porsjon kikertsalat
Ruccola og feldsalatmix eller baby leaf mix
1/2 eple, skrelt og kuttet i små terninger (kan sløyfes)
Sitronsaft

Lag majonesen på forhånd, eller gå for tube-varianten. Jeg skal ikke sladre, jeg lover!

Åpne boksen med tunfisk og hell av vannet. Ta ut ca halvparten av fisken og del i relativt store biter. Skrell og kutt eplet i små terninger. Legg kikertsalaten og eplebitene på salatbladene i en bolle og fordel tunfisken på toppen. Server med deilig hjemmelaget majones og en skvis sitronsaft.

Hjemmelaget majones
(alle ingrediensene bør være romtemperert)
1 eggeplomme
1 ts nypresset sitronsaft
1 ts hvitvinseddik
1 klype salt
1 klype nykvernet pepper
1 ts Dijon-sennep
ca 2-3 dl solsikkeolje

Ha alle ingrediensene, minus oljen, i en blandebolle. Bruk stavmikser, håndmikser eller foodprocessor til å piske sammen ingrediensene. Mens du fortsetter å piske/mikse, tilsett oljen i en tynn stråle til ønsket konsistens og tykkelse er nådd.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.