Kikertsalat med ovnsbakte rotgrønnsaker og fetaost
Kjøttfri mandag, Matpakke, Salat

Kikertsalat dag 2: Rotgrønnsaker

Jeg har bestemt meg for at 2016 er året jeg skal begynne å elske rødbeter. Eller i alle fall like de mer enn jeg har gjort tidligere. Midt på 90-tallet bestemte jeg meg for å like oliven ved å spise de om og om igjen til jeg en vakker dag spiste oliven som den naturligste ting i verden. Jeg benytter omtrent samme taktikken nå: Jeg kjører på til jeg ikke lenger tenker at jeg ikke liker den mørkerøde skjønnheten (den er jo unektelig vakker). Underveis har jeg oppdaget følgende: ovnsbakte rødbeter og andre rotgrønnsaker setter utrolig fin farge på vintermaten. Óg, ovnsbakte rødbeter blomstrer i selskap med fetaost og chevre.

Kikertsalat med ovnsbakte rotgrønnsaker og fetaost

Mitt lille prosjekt hvor jeg “tvinger i meg” rødbeter er altså bakgrunnen for dag 2 med kikertsalaten: ovnsbakte rotgrønnsaker og fetaost. Jeg synes grønnsakene er best når de fremdeles er litt lune, og de blir ganske stusselige av å oppbevares i kjøleskapet til dagen etterpå. Dette kan skape noen logistikkmessige utfordringer, så denne varianten passer kanskje best for dager med hjemmekontor…

Kikertsalat med ovnsbakte rotgrønnsaker og fetaost (1 porsjon)

1 gulrot, i biter
ca 100 g rødbete, i terninger
ca 100 g søtpotet, i terninger
1 ss god olivenolje
1 ts korianderfrø, støtt i morter
Salt og pepper

1/4 porsjon kikertsalat
Ruccola og feldsalatmix eller baby leaf mix
20-30 g fetaost, smuldret
Limesaft

Sett ovnen på 200 grader. Vask og skrell rotgrønnsakene og del i ca like store terninger/biter. Ha alt i en bolle og ringle over god extra virgin olivenolje. Krydre med støtte korianderfrø, grovt salt og nykvernet pepper og bland alt godt slik at olje og krydder dekker alle grønnsakene. Fordel grønnsakene utover en ildfast form (gjerne kledd med bakepapir) , sett formen midt i ovnen og bak til grønnsakene er møre og begynner å karamelliseres (mørkere farge) i kantene. Hvor lang tid dette tar avhenger selvsagt litt av hvor stor biter du har kuttet. Beregn ca 25-35 minutter.

La de ferdig bakte rotgrønnsakene avkjøles noe før de blandes sammen med kikertsalat og grønne salatblader. Server med smuldret fetaost og smak til med en skvis limesaft.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.