kikertsalat med kylling
Lunsj, Matpakke, Salat

Kikertsalat dag 1: Kylling

Dag 1 av min fantastiske uke med kikertsalat til lunsj er her og jeg har allerede juksa… Neida, ikke egentlig. Bare bittelitt. Jeg visste jo allerede da jeg lagde salaten at jeg ville ha kylling den ene dagen, og dermed stekte jeg kyllinglårfiletene mine i den samme stekepanna som kikertsalaten ble laget i. Alle de gode kryddersmakene og rester av den søte løken og den friske sitronen ble overført til det mer enn villige kyllingkjøttet. Men fortvil ikke! Om du ikke har stekepannen intakt etter “salatproduksjonen” er det bare å lage ny krydderblanding slik at dagens kikertsalatopplevelse med kylling blir smikkfull av de gode curry-smakene.

kikertsalat med kylling

Kikertsalat med kylling (1 porsjon)

1-2 kyllinglårfileter, eller 1/2 kyllingbryst
Olivenolje til steking
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts spisskummen
1/8 ts cayennepepper
1/2 ts grovt salt

1/4 porsjon kikertsalat
Ruccola og feldsalatmix eller baby leaf mix
Sitronsaft

Varm olje i en stekepanne på middels sterk varme. Bland sammen krydderne i en skål eller morter. Tørk begge sidene av kyllingen med kjøkkenpapir og krydre med krydderblandingen. Stek kyllingkjøttet på begge sider slik at det får en fin stekeskorpe og farge (ca 2 min på begge sider). Senk temperaturen og etterstek under lokk til kyllingen er gjennomstekt (tid avhenger av tykkelsen på fileten).

La kyllingfileten hvile og avkjøles i 10-15 minutter før den skjæres i skiver. Bland sammen kikertsalat og grønne salatblader. Server med currykylling og en skvis sitronsaft.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.