Nærbilde av tallerken med pasta primavera
Kjøttfri mandag, Middag

Pasta Primavera

Ah, så er den her igjen – våren! Den lysegrønne årstiden som overrasker meg like mye hvert år. For selv om jeg nå har noen aprilmåneder under beltet, lar jeg meg enkelt begeistre som om det var første gang. Trærne som spretter ved første antydning til tosiffrede tall på gradestokken, lyset som står opp så tidlig at det forstyrrer nattesøvnen min, beskjed fra borettslaget om at det snart er klart for den årlige dugnaden – alle solide tegn på at våren er over oss (ikke at jeg er så begeistret for akkurat den siste der)…

bilde av tallerken med pasta, bestikk og asparges

Et vårtegn som gjør meg ekstra våryr er struttende bunter med asparges. De bare MÅ spises i store mengder den korte tiden de er her, enten grillet, stekt eller kokt. Eller i den ultimate vårretten: Pasta Primavera – vårens pasta. Man må jo bare bli glad!

Pasta primavera (1 porsjon)

100 g (3-4 stk) grønn asparges, i biter
2 vårløk, i biter
40 g selskapserter, frosne
100 g tørr pasta, gjerne tagliatelle + 1-2 ss kokevann
15 g (1 ss) smør
1 fedd hvitløk
1/4 sitron, salt og skall
Nykvernet pepper
1 ss frisk basilikum, finhakket
0,5 ss friske mynteblader, finhakket
Salt om nødvendig

Ristede pinjekjerner
God olivenolje
Parmesanost

Kok pastaen som anvist. Ta vare på litt av kokevannet til senere.

Blansjer grønnsakene: Kok opp lettsaltet vann i en kasserolle. Skjær asparges og vårløk i 2-3 cm lange biter. Ha bitene i det kokende vannet sammen med selskapsertene. La vannet koke opp igjen og avkjøl så grønnsakene raskt i iskaldt vann (gjerne kaldt vann med isbiter i).

Smelt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Surr finhakket hvitløk i 1 minutt. Tilsett ferdig blansjerte aspargesbiter, erter og vårløk. Surr videre i 1-2 minutter.

Rør inn sitronsaft og sitronskall og krydre med grovmalt pepper. Bland inn den ferdigkokte pastaen (spe på med litt av kokevannet om retten er for tørr). Dryss til slutt over finhakket basilikum og mynte. Smak til med salt om nødvendig.

Nærbilde av tallerken med pasta primavera

Server med ristede pinjekjerner, parmesanost og et lite “drizzle” med ekstra god olivenolje. NYT!

Inspirasjon til denne retten fant jeg på BBC.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.