nærbilde av salat med quinoa og bakte rotfrukter
Favoritt, Salat

Fargerik vintersalat med quinoa

Jeg befant meg i en heis her om dagen. Det er ikke noe spesielt med det, men akkurat denne heisen hadde et særdeles uheldig lys, og speil. Skrekkslagen stirret jeg på den andre personen i heisen, med blass skummamelkblå og gusten hud, og til slutt måtte jeg innse at det var mitt eget speilbilde. Yikes!!!

nærbilde av salat med quinoa og bakte rotfrukter

Møtet med mitt vinterggrå selv førte nesten til en drop-in solariumtime og innkjøp av selvbruningskrem, men jeg klarte å forholde meg forholdsvis rolig. I stedet gikk jeg hjem og fant fram det mest fargerike jeg hadde i kjøleskapet og satset på at jeg kunne spise meg til litt energi og farge i kinnene. Er usikker på om det virket, men jeg føler meg i alle fall ørlite grann freshere. Godt smakte det i alle fall…

Fargerik vintersalat med quinoa og ovnsbakte grønnsaker (1 porsj.)

70 g rødbet, skrelt og delt i terninger
70 g søtpotet, skrelt og delt i terninger
1 liten sjalottløk (ca 50 g), delt i 4
1 ss olivenolje
Grovt salt og nykvernet pepper
1,5 dl kokt quinoa
5-10 pekannøtter, ristet og grovhakket
Sukkererter, snittet
2-3 skiver med chevre, romtemperert
Serranoskinke, i terninger eller tynne skiver
0,5 appelsin, i båter

Vinaigrette
0,25 ts Dijon sennep
0,5 ts akasiehonning
1 ts hvitvinseddik
1-2 ts olivenolje
Salt

Sett ovnen på 200 grader. Skrell og kutt rødbet og søtpotet i terninger, skrell og del løken i fire. Legg grønnsakene på stekefolie, ringle over olivenolje og krydre med grovt salt og nykvernet pepper. Pakk aluminiumsfolien rundt grønnsakene og rist pakken lett slik at krydder og olje fordeler seg jevnt. Bak midt i ovnen i ca 30 minutter til grønnsakene er møre.

Kok quinoaen som anvist på pakningen. Det tar ca 20 minutter. Ha ingrediensene til vinaigretten i en blandebolle og pisk godt sammen. Rist pekannøttene et par minutter i en tørr stekepanne på middels varme og grovhakk.

Tallerken med vintersalat og flaske med vinaigrette

Når rotgrønnsakene er møre og quinoaen er klar blandes alle ingrediensene sammen i en salatbolle, eller monteres lagvis på tallerken/fat: Start med quinoa og lune grønnsaker. Legg så på snittede sukkererter, chevre, serranoskinke, appelsinbåter og pekannøtter. Ringle til slutt over vinaigretten og server med en gang.

Vintersalaten passer godt som langsom helgelunsj eller lett hverdagsmiddag.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.