nærbilde av suppebolle og vinglass i forgrunnen
Suppe, Tordenskjolds suppekjøkken

Mulligatawnysuppe

Desember har sust avgårde innhyllet i en støvsky av kakebaking, til-og-fra-lapper, julebord og hold in-strømpebukser. Det har ikke vært mye tid til å tenke på, og langt mindre tid til å gjennomføre, årets siste suppekjøkken. Men jeg har hele tiden hatt en plan: Inspirert av den fulleste hovmesteren på TV, og det som må være den mest svaksynte grevinnen som noensinne har levd, er det nå endelig klart for Mulligatawnysuppe. Det er ikke så mye mer enn en kraftig karrisuppe med et fancy navn, men hvis det er godt nok for en 90-årsdag så passer det i alle fall utmerket til et nyttårssuppekjøkken. Happy new year, miss Sophie!

Mulligatawnysuppe er en indisk karrisuppe

Et kjapt Google-søk viser at det finnes ufattelig mange forskjellige oppskrifter på Mulligatawnysuppe. Noen har få ingredienser, andre veldig mange. Denne oppskriften ligger sånn ca midt på treet, uten altfor mange krumspring, men med sabla mye god smak.

Mulligatawnysuppe (1 porsjon)

ca 50 g kokt basmatiris eller jasminris
1 ss smør
1 lite hvitløksfedd, finhakket
0,5 løk, finhakket
0,5 stangselleri, i terninger
1 ts hvetemel
1 ts karripulver
2 dl kyllingkraft (eller kyllingbuljong)
1 dl kremet kokosmelk
0,5 grønt eple, i terninger
ca 50 g søtpotet (eller gulrot), i små terninger
Revet skall av en halv sitron
ca 100 g kyllingfilet, i terninger
0,5 dl kremfløte
Salt og pepper
Frisk koriander eller bladpersille, finhakket

Kok ris som anvist og sett til side. Smelt smør i en gryte på middels sterk varme. Ha i hvitløk, løk og stangselleri, og la dette surre uten å brunes i ca 5 minutter. Strø over hvetemel og karripulver og rør om mens alt surrer videre 1-2 minutter.

Hell over kraft og kokosmelk, og tilsett eplebiter, søtpotet, sitronskall og rå kylling. Kok opp suppa og la den småputre i 8-10 minutter. Tilsett fløten til slutt og gi suppa et siste oppkok. Smak til med salt og pepper, og kanskje en skvis sitronsaft.

Server med kokt ris, et dryss koriander eller bladpersille på toppen og god musserende i glasset. GODT NYTT ÅR!

Indisk karrisuppe: mulligatawnysuppe

TIPS: Dette er en veldig kraftig suppe med sterk karrismak, og av den grunn ville jeg nok ikke servert den som forrett slik som i “Grevinnen og Hovmesteren”. Vil du likevel servere Mulligatawnysuppe som forrett vil jeg kanskje anbefale å sløyfe kyllingkjøttet. Suppa er mektig!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.