bsicotti med hvit or mørk sjokolade
Bakst, Småkaker, Tilbehør

Mat sprer glede – gi spiselige gaver til jul!

Mat sprer glede, og jeg ELSKER å gi bort hjemmelagde julegaver! Fra kjøkkenbenken, vel og merke. Det er ingen som behøver å frykte hjemmestrikka grytelapper-som-egentlig-skulle-vært-skjerf fra meg lenger. Det går mest i poser med årets julebakst, glass med kryddermiks og sild, og kanskje litt annet snacks. På denne måten får jeg spredd litt av den gleden jeg har når jeg står på kjøkkenet, og siden jeg slipper å spise alt jeg lager selv, kan jeg også beholde det noe utopiske håpet om å komme inn i fjorårets julekjole… Her er noen av mine favoritter:

Spiselige gaver til jul

To bilder av sjokoladebiscotti

Biscotti
Biscotti er noe av det beste jeg vet på kakefronten. De gjør seg fint som kaffekos i førjulstiden og har uendelige variasjonsmuligheter. Prøv en ”julete” Stjernebiscotti, Black and White med sjokolade, eller en litt eksperimentell Festivalbiscotti (sjokoladebiscotti med oliven og pinjekjerner).

Krydder
Et raid i asiabutikkens krydderhyller gir gaver som varer langt ut i neste år. Tacokrydderet har gjort at jeg igjen har begynt å like taco, og dukkah kan gjøre underverker med påskelammet.

bilde av portvinssild på rugbrød

Sild
Sild er en viktig ingrediens for at jeg skal få den rette julefølelsen. Jeg liker veldig godt den litt utradisjonelle Balsamicosilden og Sennepsild med eplebiter. Eller hva med portvinssild?

salte mandler

Nøttegodt
Tre nøtter til Askepott, eller salte mandler til naboen. “Alle” liker nøtter. Salte mandler er et fint alternativ til alt det søte, mens nøtter i honning er perfekt tilbehør til ostebordet.

kolakaker

Ut-og-aldri-inn-igjen-kaker
Få ting er så stusselig som småkaker som samler støv på kakefatet. Jeg kan love at hverken Kolakakene eller cashewnøttcookiesene står i fare for å overleve julen hjemme hos meg.

Det er egentlig bare fantasien som setter grenser for hva man kan glede andre med av spiselige gaver. Og uansett hvor avansert eller enkelt du velger å gjøre det: det er tanken som teller <3

2 Comments

  1. Hvis jeg ønsker meg noe hjemmestrikka da?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.