Middag

Korianderburger

Jeg kan rett og slett ikke få nok burger for tiden! Jeg har fått helt dilla på rustikke hamburgere, proppfulle av smak, og hjemmelaget tilbehør. Og på tross av at jeg ikke er stor fan av rødt kjøtt, liker jeg best oksekjøtt i burgeren. Jeg har fremdeles ikke grill, men steikepanna gjør nytten den også. Med litt fantasi og ca 30 minutter til rådighet kan selv mitt til tider slunkne kjøleskap trylle fram den deiligste middagen. Denne gangen var det rester fra grilldressing og søtpotetfries + litt frisk koriander som gjorde susen. Mmmm…

Korianderburger (1 porsjon)
100-150 g karbonadedeig
1 ss frisk koriander, finhakket
1 fedd hvitløk, presset
1 kryddermål malt kanel
Salt og pepper
Olje og smør til steking

Ruccolasalat
Grilldressing og søtpotetfries
1 hjemmelaget hamburgerbrød (se tips for tining nederst i innlegget)

Sett stekepannen på middels til sterk varme og ha i 1 ts olje og 1 ts smør. Bruk romtemperert karbonadedeig – da vil hamburgeren holde på det meste av væsken under stekingen. Ha deigen i en blandebolle og tilsett koriander, hvitløk, kanel, salt og pepper. Bland godt. Form deigen til en bolle som du presse flat med håndbaken. Ønsket størrelse er ca 10 cm Ø. Lag gjerne en fordypning i midten for å unngå at burgeren sveller veldig opp. Hamburgeren stekes i 2-3 minutter på hver side.

Hamburgeren serveres med det du måtte ha for hånden av tilbehør. Jeg hadde bare litt ruccolasalat, og det funka finfint med grilldressing og søtpotetfries. Trengte ikke mer. Tilsett løk, tomater, agurk osv hvis du har det tilgjengelig. Det er ingen skam å ha mye tilbehør ;-)

Og nå til litt lokalreklame: Det beste “bortekjøpte” hamburgermåltidet jeg vet, serveres hver sommer på Generalen i Ravnedalen, KRS. Det er nesten like godt som “home made”…

4 Comments

  1. Kommer burgerinnlegg fra meg også i dag. Ingenting som slår hjemmelagde burgere, og dette var en spennende kryddermiks jeg skal skrive meg bak øret for en senere anledning :)

  2. Hei, du så sikkert at jeg anbefalte bloggen din på Lesernes VG i går. God sommer :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.