Middag, Saus

Rask pasta med kjøttsaus!

Noen ganger er jeg så sulten at jeg helst skulle spist for 10 minutter siden! Da er det lett å ty til raske, usunne løsninger. For noen uker siden minte min gode venn Hobbykokken meg på at det er mulig å lage et velsmakende måltid fra bunnen, like raskt som halv- og helfabrikata produkter. Det inspirerte meg til å ta fram min versjon av den gode gamle klassikeren: pasta og kjøttsaus. Dette er rett og slett fast food – på en god måte! Og et godt utgangspunkt for ytterligere 3 middager.

Nærbilde av pasta med kjøttsaus

Pasta med kjøttsaus (1 porsjon)

100 g tørr pasta, skruer, penne eller spaghetti
100 g karbonadedeig
1 porsjon tomatsaus
Parmesanost
Frisk timian

Enkel tomatsaus (4 porsjoner)

4 fedd hvitløk, finhakket
1 gul løk, finhakket
ca 1 ss olivenolje
1 boks tomater, hakkede
1 dl vann
1 terning kyllingbuljong
4 tørkede aprikoser, finhakket (kan sløyfes)
2 ts tørket timian, eller 2 ss frisk, hakket timian
1 ts akasiehonning
Salt og pepper

Start med å koke pasta som anvist. Det tar vanligvis mellom 8-10 minutter å koke al dente.

Ha olje i en vidbunnet gryte eller panne og surr hvitløk og løk til løken er blitt myk og blank. Den skal ikke svis, så bruk moderat varme. Ha i boksen med tomater, og bruk vannet til å skylle ut av boksen så all tomatsaften blir med i sausen. Tilsett buljongterning, aprikoser og timian og kok opp. La sausen stå og putre uten lokk i 10 minutter.

Varm litt olje i en stekepanne og stek karbonadedeigen til den er gjennomstekt. Krydre forsiktig med salt og pepper. Når pastaen er ferdig kokt, hell av kokevannet og la pastaen “tørke” uten lokk mens kjøttsausen gjøres klar.

Tallerken med pasta og kjøttsaus

Smak til sausen med salt, pepper og litt akasiehonning for litt sødme og ekstra fylde. Bruk ca 1/4 av tomatsausen og bland sammen med den ferdig stekte karbonadedeigen. Ha pastaen på en tallerken, hell over kjøttsausen, og servér med tynne skiver parmesanost på toppen.

De resterende 3/4 av tomatsausen deles opp i porsjoner og fryses til bruk ved senere anledninger.

TIPS: Jeg synes tomatsausen blir enda bedre hvis den får stå å putre minst et par timer. Har du tid, lar du sausen koke ferdig før du blander sammen med kjøttet. Er du så sulten at du ikke orker vente, la resten av sausen koke ferdig før den sendes i frysen.

4 Comments

  1. Jepp,tomatsaus blir best om den får koke lenge. Det er ofte det som gjør kjøpesaus så kjedelig på smak; den har nesten ikke fått koke noe som helst…… Uansett smaker hjemmelaget bedre enn kjøpesaus da!

  2. Pastasaus på glass gjør meg trist, særlig når det er så lett å lage det både godt og lekkert på nesten like lang tid! Bloggen din er stjerne!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.